Gazetemiz temsilcileri Serap Karaoğlu, Mustafa Özyurt ve Samet Oğuzhan Doğan, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’nın gazetemize yaptığı ziyarette Kaymakam Yazıcı ile bir röportaj gerçekleştirdi.
6 Şubat tarihinde 11 ili kapsayan depremler neticesinde Adıyaman’a görevlendirilen ve Adıyaman’ın yeniden ayağa kaldırılışında büyük emeği olan Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı bölgeden edindiği izlenimleri Safranbolu Birlik Haber ekranlarında anlattı.
Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, “6 Şubat’ta 11 ilimizi derinden etkileyen büyük afet dolayısıyla, asrın felaketi dolayısıyla bakanlığımız tarafından hemen depremin ilk saatlerinde Adıyaman ilinde afet koordinasyonuyla görevlendirilmek üzere Adıyaman ilimize intikal ettirildim. Uzun bir yolculukla birlikte yaklaşık 26 saat yolculukla Adıyaman ilimize gittik. Görmüş olduğumuz manzara hepimizi etkilediği gibi bizleri de derinden etkiledi. Öncelikle hemen orada ilk saatlerde ne yapacağımızı koordine ettik. Ben orada iş makinalarının yönlendirilmesi ve koordinasyonuyla görevlendirildim. Günde yaklaşık 1300 iş makinasını bir ambulans gibi arama kurtarma birliklerini göndererek vatandaşlarımızı kurtarmaya, arama kurtarma faaliyetlerinden sonra da yapılacak çadır kentlerin, konteyner kentlerin veya fiziki zarar görmüş yerleşim yerlerinin alt yapısı, üst yapısı vs. kullanılmak üzere bu iş makinalarını kurmuş olduğum birimde 15 arkadaşımla 7/24 esasına göre yerine getirdik.” dedi.
Asrın felaketinde ilk görev alanlardan biri olan Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, yaptığı açıklamasında, “Bizim bu görevimiz bir lütuf değil, kimseye biz bir lütufta bulunmadık. Devletimiz bizleri bu günler için yetiştiriyor. Bu anlar için yetiştiriyor. Burada görevimizi yapabildiysek ki herşeyden önce biz o bölgede milletkimizin kaynağı ile devletimizin kaynağını kullandık. Ülkemizin dört bir yanında, yurt dışında ciddi bir yardımlaşma, dayanışma kampanyası yürütüldü.” dedi.
Konuşmasında Karabük ve Safranbolu’dan afet bölgelerine gönderilen yardımlara da değinen Safranbolu Kaymakamı Yazıcı, “Özelde Safranbolu’muza değinmeden geçemeyeceğim. Günde 4-5 tane tırın bölgeye sevk edildiği, bölgemizin inasanının telefonla arayarak ‘Acaba ben ne yapabilirim?’ dediği, can hıraş bir şekilde kapalı spor salonumuza yardım malzemelerinin yetiştirilmeye çalışıldığı bir Safranbolu gördüm. Bu yardımlaşma telaşını orada kaldığım 52 gün boyunca da hissettim. Şahit oldum. Safranbolu halkımıza yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
52 günlük süreçte enkazın kaldırılması noktasında bakanların, valilerin, kaymakamların, kamu kurumlarının, STK’ların bir bütün halinde orada olduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı Yazıcı, “Ben milletimizin büyüklüğüyle bir kez daha iftihar ettim. Bu ülkenin mensubu olmaktan gurur duydum. Hakikaten ülkenin yaklaşık 8’de 1’ini etkileyen böyle bir afette yaşlısı genci, hangi renkten olursa olsun her insanın bir çatı aştında toplanıp tıpkı o zor günlerimizde olduğu gibi ülkemizin en acılı dönemlerinde olduğu gibi birlik ve dayanışma ve kardeşlik duygusu beni hakikaten çok derinden etkiledi.” dedi.
Herkesin taşın altına eline sokmaya çalıştığı bir dönemde Safranbolu’yu temsilen ve Safranbolu’ya layık çalışmalarla bölgede bulunan Safranbolu Kaymakamı Yazıcı, “Biz bunun sadece bir nacizane neferi olabildiysek ne ala. Bunun gayreti içerisinde olmaya çalıştık. Herşeyden önce yöneticisi olduğum Safranbolu’yu temsilen oradaydım. Buraya layık olma duygusuyla da o görevimi bir taraftan yerine getirmeye çalıştım. Allah korusun öyle bir mahcubiyetin içerisinde olmak istemezdim.” dedi.
Devletin destekleri, Aziz Milletimizin gayretleri ile Adıyaman’a hayat vermeye, orayı ayağa kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Safranbolu Kaymakamı Yazıcı, “Çok şükür ilk günlerden çok çok ileri noktadayız. Devletimizin destekleri, milletimizin gayretleriyle inşallah bu acı durum en kısa sürede ortadan kaldırılacak. Ülkemizin, o güzel çocuklarımızın güzel gelecekleri için huzurlu emin adımlar atılacaktır. Bu konuda ben devletimize ve milletimize yürekten güveniyor ve inanıyorum.” dedi.