Bu Yazı :26/10/2022 12:59 Tarihinde Eklendi 1208 Kez Okundu

26 EKİM 2022

 

                                         TESELLİ ETTİĞİ EŞİ  HAYATINI KAYBETTİ
Kamyonet ile çarpışan otomobilin sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazada, Ayşe Sağlam'ın eşini teselli ettiği an  ise yürek yaktı.
 Kazada sürücülerle birlikte Ayşe Sağlam yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan çift ekiplerin yardımıyla çıkartılırken sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Osman Sağlam tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Öte yandan Ayşe Sağlam'ın eşini kazada teselli ettiği anın fotoğrafı ise yürek yaktı.

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ

 

 

 

                                                    ALNININ AKI İLE ÇIKTI

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse  Safran Hasadı Festivalinden alnının akı ile çıktı  Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Kültür ve turizm Vakfı tarafından düzenlenen Safran Hasadı Festivali sona erdi.                                             Beştepeler Mevkiinde yapılan son gün etkinliği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Şehir Gezisi oldu.             Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan tarlada gerçekleşti.                                                                Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse festivalle ilgili yaptığı değerlendirmede, “3 gün süren festivalin oldukça verimli geçtiğini”  ve Önümüzdeki yıllarda çok daha geniş kapsamlı festivallerde görüşmek üzere.”                                                                                                                O  BU İŞİ BİLİYOR

 

 

 

 

                                                              SAFRAN’IN   TURİZM  KATKISI

Altıncı safran hasadı festivali başarılı bir şekilde sona erdi. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) ortaklığında gerçekleşen festival yine yılın bu dönemine renk kattı.                                                                   Altı yıl önce Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfının  başlattığı Safran Hasadı Festivali her yıl biraz daha genişleyerek ve kapsamına Safranbolu’daki önemli kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarını da dahil ederek sesini, daha fazla duyulur hale getirdi.  Geldiğimiz noktada görüyoruz ki Ekim ayı boyunca hafta sonları kentimizde turizm hareketliliği oldukça fazla, hatta otellerimizde boş oda bulmak neredeyse imkansız. Bunda elbette safranın payı büyük. Kendisi zaten altın kadar kıymetli olan bitkimizin şehrimiz turizmine, giderek artan bu katma değeri kazandırmasından büyük mutluluk duyuyoruz.                                                        Bunlardan da kıymetlisi siz değerli basın mensuplarımıza safranımızı ve tüm bu etkinliklerimizi yıllardır haberleştirerek kamuoyuna ulaştırılmasında ve sürekli gündemde kalabilmesine sağladığınız özverili katkılardan ötürü teşekkür ederiz.                                                                                                                                       SAFRAN FESTİVALİNDE OTELLER DOLUYOR

 

 

 

                                   BENİM ÇİLEKEŞ EMEKLİM

 Emekliler Cemiyeti Karabük Şube Başkanı  Celal Bulut “TBMM’de şu an görülen bütçe görüşmelerinde emeklilerin  sorunlarının giderilmesi için mecliste grubu bulunan Siyasi  partilerin il başkanlarını ziyaret ediyor ve dernek genel merkezimiz tarafından hazırlanan kitapçığı takdim ediyoruz. Önümüz seçim ve Türkiye de 14 milyona yakın emekli oyu var. Hele Karabük’te nüfusun yarısını emekli ile eşleri oluşturuyor. Emeklinin sorunlarına hangi siyasi parti eğilirse, seçim beyannamelerinde kim hangi parti emeklilerin bu sorunlarına yer verirse, emekli yüzünü oraya dönecektir.”                                                                    HERKESİN FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ VAR

 

 

 

                                              GÖREV BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Görevi başında kalp krizi geçiren astsubay törenle son yolculuğuna uğurlandı
Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş TURGAY KEVEN (42), görevi sırasında aniden rahatsızlanarak yere yığıldı.                                    Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Türk bayrağına sarılı naaşı görev yaptığı Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığına getirilen Keven için cenaze töreni düzenlendi.                                                                                       Törenin ardından Keven’in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ’a gönderildi.

RUHUN ŞAD OLSUN

 

 

                             VALİ GÜREL TSO YÖNETİM KURULUNA BAŞARILAR DİLEDİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan seçimler sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Fatih Çapraz, yeni Meclis Başkanı Adnan Çebi, Vali Gürel’i ziyaret etti.
Vali Fuat Gürel, TSO Yönetim Kuruluna yeni seçilen üyelerle tek tek tanışarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Fatih Çapraz ve Meclis Başkanı Adnan Çebi'yi tebrik eden Gürel, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi.
YENİ YÖNETİMDEN BEKLENTİ ÇOK

 

 


                                               HAVALI TÜFEKLE  CAN ALDILAR

 Çocukların atış talimi yaptığı sırada havalı tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
V.G.(14) isimli çocuk arkadaşlarıyla duvarın üzerine koydukları konserve kutusuna havalı tüfekle ateş etmeye başladı. 14 yaşındaki çocuğun hedefi vurmak için ateşlediği tüfekten çıkan saçmalar olay yerinden geçen Hüseyin Ulus'a isabet etti. Yere yığılan Ulus'u gören çocuk korktukları için olay yerinden kaçarak tüfeği evinin bahçesine sakladı. Kanlar içerisinde kalan Ulus, çevredeki vatandaşlar tarafından otomobille hastaneye kaldırılırken ihbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi.
Talihsiz adam hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.                                                             14  YAŞINDA HAYATI KARARDI

 

 

                 FOTOĞRAF TUTKUNLARININ TERCİHİ  SAFRAN TARLALARI
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve ‘Dünyanın en iyi korunan 20 kent’ arasında bulunan  Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisi tarlaları, bu yılda fotoğraf tutkunlarının tercihi oldu.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu’da gerçekleştirilen 6. Safran Festivali etkinlikler çerçevesinde ‘safran hasadı’ yapıldı.                                 Safran tarlasına giren vatandaşlar, ellerine sepetleri alarak hasat yapıp, bol bol fotoğraf çektirdi.                   Son yıllarda tarımsal ürün olmasının yanında turizmin hareketlenmesine katkı sağlayan safran tarlaları, kilosu 100 bin liraya alıcı bulan safran hasadını yerinde görmek isteyen yerli ve yabancı binlerce kişinin tercihi oldu.
Amerika’dan Türkiye’ye ilk defa gelen Mbula Ratzlaff, safran bitkisini ilk kez gördüğünü ve mutlu olduğunu belirtti. Ratzlaff, safran tarlalarının etkileyici olduğunu, toplanması noktasında gerekli bilgileri alarak tecrübe edindiklerini söyledi. Amerikalı Cristina Meier de ilk defa safran topladığı için mutlu olduğunu aktardı.
İstanbul’dan safran hasadı için Safranbolu’yu ziyaret eden Elif Tümen, “İlk kez katılıyorum. Safranın ne kadar faydalı bitki ve baharat olduğunu buraya gelince öğrenmiş oldum. Benim için keyifli bir gün oluyor. Umarım daha çok safran yetiştirilir. Türkiye bu konuda cennet ama maalesef ki dünya piyasasında geride kalmış.                                                                        OLAYLARI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK  İÇİN ADETA SIRAYA  GİRDİLER                                                                                                                                                                              

 

 

                             ODTÜ’NÜN GÖZDESİ  SAFRANBOLU OLDU

Mimari yapısı ile dikkat çeken Dünya Miras Şehri Safranbolu,                                             Şehir ve Bölge Plânlama dersi gören Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin şehirleşme alanında çalışmak istediği örnek kent oldu.
Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ile imar plânları hakkında görüşmek isteyen Şehir ve Bölge Plânlama bölümü 2. sınıf öğrencileri, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.
Belediye Başkanı Elif Köse  yaptığı konuşmada, “Türkiye’mizin en popüler üniversitelerinden biri olan ve adından hep başarılarla söz ettiren ODTÜ’nün başarılı öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduk” diyerek, ekibe ilgileri için teşekkür etti.                 

   HER ALANDA  OLDUĞU GİBİ MİMARİDE’DE  BİR NUMARA

 

                                                        SENMİSİN  DİREĞİME  ÇARPAN

Safranbolu ilçesinde elektrik dağıtım şirketi, elektrik direğine çarpan kamyon şoföründen şikayetçi oldu.                                                                                                             E.B. yönetimindeki 67 ACB 665 plakalı kamyon, Cemalcaymaz Mahallesi, Ekin Sokak'taki elektrik direğine çarptı.                                                                                                                                                                                                                                      Başkent EDAŞ ekipleri, kazada elektrik direğinin yıkıldığını, armatürün kırıldığını ve alpek kablosunun koptuğunu tespit etti.                                                                                         Zararın 15 bin lira olduğunu belirleyen ekipler sürücüden şikayetçi oldu.                                                  SENMİSİN ÇARPAN 15 BİN LİRAYI  FAİZİYLE ÖDE BAKALIM

 

 

                                           ŞEHİRLERİ GÜZELLEŞTİREN KADINLAR

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Samsun Atakum  Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin Kurucusu Av. Gülay DEVECİ'nin öncülüğünde organize edilen "Şehirleri Güzelleştiren Kadınlar Atakum'da Buluşuyor" programına  Katıldı Programa  Başkan Elif Köse’nin yanı sıra   Bilecik Belediye Başkanı Melek MIZRAK SUBAŞI, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN ve Köy Tiyatrosu Kurucusu Ümmiye KOÇAK katıldı                                  Programa Katılan Davetliler  yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunurken   Atakum'da, Belediye Başkanı  Cemil DEVECİ'nin çalışmalarını yerinde incelediler                                                        UFKUN GENİŞLEMESİ BİR KENTİN GELECEĞİDİR

 

 

 

                                              ASFALTTA  HEDEFİ  AŞTIK

Safranbolu Belediyesi Başkan Elif Köse önderliğinde tüm birimleri ile gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.                                                                                                                              Belediye Başkanı Elif Köse, “ Her hafta müdürlerimizle bir araya gelerek haftayı planlıyor, plana bağlı kalarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.                           Belediye Başkanı Elif Köse, “Halkımızdan aldığımız güçle çok daha güzel projeleri ve çalışmaları yine halkımızın desteği ile birlikte yapacağız

TOPLAM 21.702.340 TON   ASFALT                                                                                                İlçenin tüm mahallelerinde asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Köse, Bu bağlamda 15 Temmuz Mahallesinde 360.360, Aşağı Tokatlı Mahallesinde 2.632.460, Akcasu Mahallesinde 94.400, Atatürk Mahallesinde 36.100, Babasultan Mahallesinde 346.640, Bağlarbaşı Mahallesinde 445.5280, Barış Mahallesinde 229.9000, Camikebir Mahallesinde 259.440, Çavuş Mahallesinde 76.300, Çeşme Mahallesinde 62.680, Cemal Caymaz Mahallesinde 154.320, Emek Mahallesinde 4.068.180, Esentepe Mahallesinde 2.616.780, Hacı Halil Mahallesinde 21.100, İsmet Paşa Mahallesinde 1.505.400, İzzet Paşa Mahallesinde 53.420, Kirkille Mahallesinde 1.623.200, Musalla Mahallesinde ve 172.060, Yeni Mahallede 865.220 olmak üzere toplamda 21.702.340 ton asfalt serimini tamamladık” diye konuştu.                                                                                                                         

 HİZMET BELEDİYEDEN   TAKDİR   BİZDEN                                                                                                                                            

 

                                                    PTT    182, YILINI KUTLUYOR

Adına Şarkılar yapılan , Filmler Çekilen Getirdikleri haberler ile Kapıyı iki kere çalan  PTT elemanları Getirdikleri Zarflarla Sevgileri ,Mutlulukları ve Hüzünler  ile Dünyanın yükünü bizlere ulaştırmak için 10 larca Km yol yürüyorlar     yılda bir kere  hatırlanıyorlar                       Ülke genelinde olduğu gibi  PTT’nin kuruluşunun 182 yılı  etkinliği Safranbolu İlçesinde 182, Müşteriye ödül verilmesi ile başladı                                                                                                                                                    PTT Baş Müdürü  Ahmet Karagöz tarafından  hediye takdim edilirken  törene  Karabük idari  ve mali işler müdürü  Nevzat Yılmaz, işletme müdürü Hüseyin Köroğlu, Safranbolu PTT  Müdürü  Mustafa Kemal Benlioğlu  Hazır bulundu                                                                                                                                                                         DÜNYANIN  YÜKÜNÜ TAŞIYORLAR YILDA  BİR KERE  HATIRLANIYORLAR

 

 

                                         KÖYLERE 19 BİN 200 METRE ASFALT 
                     Özel İdare  tarafından 19 bin 200 metre asfalt serildi.
Köy Gurup yollarında yaptıkları çalışmalar ile köylerin sorunlarını çözmeye çalışan Özel İdare yetkilileri  Benimde Köyüm olan Düzçam Köyü gurup yollarını asfalt yaptılar                                                                                                                                                Asfalt Programında merkez ilçede; ilçe sınırı Polis Meslek Yüksek Okulu, Düzçam köyü, Güneşli köyü, Kahyalar köyü, Şenler köyü, Pirinçlik köyü ve Davutlar Sofuoğlu Mahallesi’nde çalışmalarını tamamlayarak toplamda 19 bin 200 metre asfaltı sorumluluk sahasında ki köy yollarına serdi.                                                                                     EMEGİ GEÇENLERE KÖYÜM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM

 

 

                                       KARABÜK’TE   69 BİN 346  ARAÇ VAR

Karabük'te trafiğe kayıtlı araç sayısı 2022 yılı Eylül ayında 168 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, motorlu kara taşıtları sayısı 42 bin 111’i otomobil olmak üzere 69 346 oldu.
Karabük’te ise Ağustos ayında 69 bin 200 olan trafiğe kayıtlı araç sayısı son 1 ayda 149 artışla Eylül sonu itibari 69 bin 346’ya yükseldi.
Karabük’te trafiğe kayıtlı 69 bin 346 araçtan; 42 bin 111’i otomobil olurken, 9 bin 898’i kamyonet, 3 bin 156’sı kamyon, 5 bin 548’i motosiklet, bin 601’i minibüs, 545’i otobüs, 6 bin 200’ü traktör ve 287’si de özel amaçlı araç olduğu belirtildi.                                                                                                                                                                                       20 YAŞINDAKİ ARABANIN 100 BİN LİRA İSTENDİĞİ BİR ORTAMDA                                                                                                                            BU FİYATLARA KAÇ KİŞİ ARABA ALABİLİR

 

                                                    YANCI BİLE İHRACATCI OLMUŞ

Yan sanayici olmaya karar verdi, 47 ülkeye ihracat yapıyor
Karabük’te ayakkabı tabanı üzerine kurulan fabrikada yaklaşık 200 kişi istihdam edilirken, üretilen tabanlıklar 47 ülkeye ihraç ediliyor.                                                                                                 Coşkun, Almanya, İtalya, Fransa ve Slovenya giderek 2-3 yıl içerisinde oralarda dünyanın meşhur bilinen ayakkabı malzemesi satan 14 firmanın Türkiye mümessilliğini aldığını ifade eden Coşkun, “Onların mallarını getirip satmaya başladık    ayakkabı tabanı satışında büyük potansiyel olduğunu görünce İspanya’daki arkadaşlardan destek isteyip Türkiye’de üretmeye karar verdiğini söyledi.    Ayakkabı tabanı ihracatını 47 farklı ülkeye yaptıklarını da anlatan Coşkun,. Ürettiğimizin yüzde 50’sinden fazlası ihracata gidiyor. Yüzde 50’si de iç piyasaya hitap ediyor.”

 

 

                                                          GÜNEŞ’in  ESNAF ZİYARETLERİ

Eflani İlçe merkezindeki esnafları ziyaret eden Kaymakam   Büşra GÜNEŞ, esnaflarımızın talep ve sorunlarını dinleyerek çaylarını içti

Kaymakam  Büşra GÜNEŞ; ‘‘Fırsat buldukça gerek mahallelerimizde gerekse ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, esnaflarımıza hayırlı işler ve bol kazançlar temennisinde bulundular.’’

Kaymakamın yaptığı esnaf ziyaretinden son derece mutlu olan  Esnaflar   Kendilerini yalnız bırakmayan Kaymakama teşekkür ettiler

Kaymakam  Büşra GÜNEŞ’e  esnaf ziyaretleri sırasında İlçe Emniyet Amiri Faruk DEMİR, İlçe Jandarma Komutanı Anıl ÜSTÜNDAĞ eşlik ettiler.