Bu haber :14/10/2020 11:52 Tarihinde Eklendi 379 Kez Okundu

Reşat Çiğiltepe'nin İsmi Caddeye Verildi

Milli Mücadele kahramanlarımızdan Reşat Çiğiltepe’nin adı Belediye Meclis Kararı ile ilçemizde yeni yapılan cadde de yaşatılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Elif KÖSE, Tarihimizde kahramanlığın, askerlik onurunun ve vatanseverliğin en önemli simgelerinden biri olan Reşat beyi hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla Yazıköy Mevkiindeki  Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Bulvarı ve Saka villaları arasındaki  20 metre genişliğindeki yeni açılacak imar yoluna ''Miray Reşat Çiğiltepe Caddesi'' ismi verildi.

 Balkan savaşları gazisi olan Reşat Çiğiltepe; 1. Dünya Savaşında Çanakkale, Muş ve Suriye de üstün başarılar kazanmış, kendi isteğiyle Milli Mücadeleye katılan Reşat bey; 1. İnönü, 2. İnönü ve Sakarya Savaşlarında da üstün başarılar göstermiştir. Büyük Taarruz'da Reşat Bey'e Çiğiltepe'yi düşmandan temizlemesi emredildiğinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'ya yarım saat içinde Çiğiltepe'yi alacağını söyleyen Reşat Bey dediği saatte tepeyi alamayınca hayatına son vermiştir. Ölümünden kırk beş dakika sonra Çiğiltepe alınmıştır. Askeri disiplin, vatanperverlik konularında bu kadar hassas davranan büyüklerimizin adını yaşatmak için mümkün olan çaba sarf edilmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse '' Tarihimize destanlar yazdıran, etnik kimliklerimizle özgürce bu ülkede yaşamamızı sağlayan Kahramanlarımızı asla unutmamalı, saygı ve rahmetle anarak minnet borcumuzu bir nebze ödemeliyiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi de saygıyla anıyorum'' ifadelerinde bulundu.