Bu haber :26/09/2020 22:10 Tarihinde Eklendi 378 Kez Okundu

Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Gençlik Spor Bakanlığınca, 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Spor Haftası kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlık Günleri" düzenlenen açılış etkinliği başladı.

"Avrupa Spor Haftası" kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin açılışı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda yapıldı. Etkinliğe Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, kurum müdürleri ve değişik spor branşlarında sporcular katıldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde düzenlenen etkinlik ile toplumda spor bilinci oluşturmak, farkındalık yaratmak, her yaştan çocukların gençlerin spora olan ilgisini artırarak spor yapmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Etkinlik alanını gezerek boks, badminton, taekvondo, dart, çuval yarışı, halat çekme, zeka oyunları ve futbol branşlarına ait alanları gezerek branş hocalarından çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Fuat Gürel, badminton oynayarak dart ve penaltı atışı kullandı.

Programda konuşan Vali Gürel, “Avrupa Spor Haftası, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan insanı bir araya getiren önemli bir proje, etkinlikler kapsamında ülkemizde olduğu gibi ilimizde de her yaş ve her cinsten insanımızın spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenmekte. İlimizdeki tüm spor tesislerimizde Koronavirüs Tedbirleri kapsamında tüm dezenfekte çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştirdik. Spor tesislerimiz 7/24 vatandaşlarımızın hizmetinde.”diye konuştu.