Bu haber :26/09/2020 22:02 Tarihinde Eklendi 352 Kez Okundu

TÜRKÖZ VE KÖSE YÖRESEL LEZZETLERDE

Kaymakamı Mehmet Safranbolu Türköz,ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse  Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından düzenlenen Yöresel Lezzetlerin tanıtım toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

Yazıköy Doruk Konakta yapılan tanıtım toplantısına, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün beraberinde, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Genel Meclis Üyeleri, Daire amirleri, Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ragıp Tunç ve muhtarlar katıldı.

Yazıköy ve civar köylerdeki lezzetlerin ve tarımsal ürünlerin tanıtımının yapıldığı toplantıda Kaymakam Türköz; ”Safranbolu, tarihi dokusu ve kültürel yapısı ile marka bir şehirdir. Bu eşsiz şehir, her nekadar konakları ve evleri ile ünlü ise de içinde bir çok değişik güzellik ve özellik barındırmaktadır. Bizler bu muhteşem kente tarihiyle,kültürüyle ve herşeyi ile sahip çıkarak, nesillere aktarmanın yanında tüm dünyaya da tanıtımını yapmamız gerekmektedir. Ben bu güzel programdan dolayı Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğine, Yazı Köy Muhtarımıza ve bu güzel lezzetleri bizlere hazırlayan değerli hanımefendilere teşekkür ediyorum ” dedi.

Başkan Köse ise  Unesco Tarihi Kentler üyesi olan Safranbolu  Bir Marke şehirdir Organik tarım için Belediye olarak tüm imkanlarımızı kullanıyoruz  Safranbolu Maniyesi, Çavuş Üzümü gibi kendisine has Ürün çeşidini artıracağız dedi

Kaymakam Mehmet Türköz programdan sonra Yazıköy’ de 6 dekar bağ alanı olan tarımsal üretici İzzet Karasu’yu ziyaret etti.

İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emre’nin de katıldığı ziyarette; 1993 yılında tahsis edilen ,telli terbiye sistemli, çift kollu sabit kordon bağ sisteminin uygulandığı, başta Safranbolu Çavuş üzümü olmak üzere Çiftlik, alfons, kardinal, Ata sarısı, Yalova İncisi, Hamburg misketi gibi üzüm çeşitlerinin bulunduğu tarımsal üretim alanı hakkında, Kaymakam Mehmet Türköz bilgilendirildi.