Bu haber :22/09/2020 22:58 Tarihinde Eklendi 269 Kez Okundu

TCDD'nin Demiryolu Tekeri "Milli" Olacak

Türkiye’nin ilk ve tek demiryolu tekerleği üretim tesisine sahip şirketimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş.’nin demiryolu tekerleği ihalesini kazandı.

Türkiye’nin demir ve çelik ürünleri alanında yapmış olduğu ithalatlara karşı ürün geliştirme çalışmalarını sürdüren şirketimiz, TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ihtiyaç duyduğu ve ihale ettiği monoblok demiryolu tekerleği ihalesini kazanarak satışını gerçekleştirmiş oldu.

Yaklaşık 1600 adet monoblok demiryolu tekerleği için açılan ihalede, ülkemizin tek yerli üreticisi unvanıyla yer alarak milli servetimizin yurtiçinde kalmasına katkı sağladık.

Yapacağımız ürün geliştirme çalışmaları ile iç piyasamızın ihtiyaçları ile birlikte uluslararası pazarlardaki tekerlek ihtiyacını da karşılayarak ülkemize döviz girdisi sağlamayı hedeflemekteyiz.

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek demiryolu rayı üreticisi olan şirketimiz, TCDD’ye yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğu yaklaşık 30.000 ton ray tedariki ile de ülkemiz raylı ulaşımlarına katkısını sürdürüyor.

Tamamı ithalatla karşılanan ülkemiz demiryolu tekerleği ihtiyacının, yerli kaynaklar ve milli üretim ile karşılanmaya başlanmasının, ülkemize, TCDD’ye ve şirketimize hayırlı olmasını dileriz.