Bu haber :15/09/2020 20:57 Tarihinde Eklendi 465 Kez Okundu

YETKİ BELEDİYE İŞ SENDİKASINDA

SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE   GÖRÜŞME  18  EYLÜLDE          

                                              

                                Karabük , Safranbolu ve Eskipazar Belediyelerinde Toplu iş Sözleşme yetkisini alan Karabük Belediye İş Sendikası İlk  Toplu iş Sözleşmesi Görüşmelerine 18 Eylülde Safranbolu’da Başlayacak Karabük Belediye İş Sendikası Başkanı Hüseyin Doğan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre ,

            696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketi, Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketi ve Eskipazar Belediyesi Personel Limited Şirketlerinde çalışan işçilerimiz bu güne kadar bilindiği gibi Yüksek Hakem Kurulunca belirlenen  çerçeve sözleşmeye göre ücretlerine zam aldı. Aynı zamanda sosyal hakları da bu sözleşmeye göre belirlendi. Yüksek Hakem Kurulunca her altı ayda bir verilen % 4 seviyesindeki zamlar çalışanlarımızı, taşeronda çalışırken almış oldukları ücretlerinde gerisine getirdi.

            Gerçekleşen enflasyonun getirmiş olduğu hayat pahalılığı karşısında, Yüksek Hakem Kurulunca verilen bu zamlar maalesef tüm Türkiye’de olduğu gibi, Karabük , Safranbolu ve Eskipazar Belediyelerimizde de şirket çalışanlarımızın mağdur olmasına neden oldu.

            İnşallah önümüzdeki günlerde, Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediyeleri Personel Şirketlerinde başlayacağımız Toplu Sözleşme görüşmelerinde bu mağduriyeti gidermeyi amaçlıyoruz.

            1 TEMMUZ 2020 tarihinden geçerli olmak üzere gerçekleşecek Toplu Sözleşmelerimizle ilgili her üç Belediyemiz içinde Yetki Belgelerimiz geldi. Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketinde 18.09.2020 tarihinde, Karabük Belediyesi Personel Anonim Şirketinde 22.09.2020 tarihinde ve Eskipazar Belediyesi Personel Limited Şirketinde 24.09.2020 tarihinde ilk görüşmelerimiz olacak.

            Toplu İş Sözleşmesi Teklif Tasarılarımızı her üç Belediyemize de sunduk. Toplu Sözleşmelerimizi Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediye Başkanlarımızla karşılıklı iyi niyet , hoşgörü ve olumlu yaklaşım içerisinde bitireceğimizden şüphemiz yok.

            Yapacağımız Toplu İş Sözleşmelerinden Karabük Belediyesinde 681 İşçi, Safranbolu Belediyesinde 309 İşçi, Eskipazar Belediyesinde 40 işçi yararlanacaktır.

            Şimdiden yapılacak Toplu İş Sözleşmelerinin Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediyelerimiz, İşçilerimiz ve Sendikamız için hayırlı olmasını diliyorum.