Bu haber :12/09/2020 21:45 Tarihinde Eklendi 1394 Kez Okundu

TÜRKÖZ ÜZÜM HASADINI BAŞLATTI

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, bağcılık açısından oldukça eski bir tarihi olan Safranbolu’da Çavuş üzümü hasadını başlatmak için Konarı Köyü’nü ziyaret etti.

Safranbolu Çavuş Üzümünün üretimini yerinde incelemek üzere Konarı Köyünde uzun süredir üzüm yetiştiriciliği yapan Hasan Yakupoğlu’na ait bağı ziyaret eden Kaymakam Türköz, bağ sahibinden bilgi alarak, Safranbolu ve çevresinin bağcılık açısından oldukça eski bir tarihi olduğunu, İklim ve toprak yapısı itibariyle de sofralık üzüm yetiştiriciliğinin geniş alanlara yayıldığını söyledi.

Safranbolu’nun hemen hemen bütün köylerinde Safranbolu Çavuş Üzümü yetiştiriciliğinin yapıldığına değinin Kaymakam Türköz;”Bu gün 15 dönümlük arazi üzerinde üreticilik yapan Hasan Yakupoğlu beyefendiyi hem ziyaret ettik hem de kendisinden önemli bilgiler aldık. İlçemiz’deki mevcut bağ sayısının artırılması ve Safranbolu Çavuş Üzümü’nün tanıtımı için gerekli desteği, projelerle sağlamaya devam edeceğiz. Değerli üreticimize ve tüm üreticilerimizin Üzüm hasadının hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Ziyarette, Yakupoğlu ile uzun bir süre sohbet eden Kaymakam Türköz’e İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emre eşlik etti.