Bu haber :12/09/2020 21:43 Tarihinde Eklendi 423 Kez Okundu

Mucize Bitki Toprakla Buluşuyor.

Altınla Eş Değerde olan,Ağırlığının 100 bin katını boyayan  ve Üreticisinin yüzünü güldüren  Mucizevi Bitki SAFRAN Dikimi Başladı Karabük Valisi Fuat Gürel beraberinde Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle dikimine 15 gün geç başlanan Safran tarlasını ziyaret ederek dikim çalışmalarını inceledi.

Safranbolu ilçemize bağlı Yukarı Çiftlik Köyü Keten Mahallesinde 20 dekar alanda Safran ekimi yapan İsmail Yılmaz’a ait Safran tarlasını ziyaret eden Vali Fuat Gürel, safran dikimi hakkında bilgiler alarak Safran dikti.

Safranbolu ilçemiz ile özdeşleşen Safran Bitkisinin 16 çiftçimiz tarafından ekiminin yapıldığını ifade eden Vali Gürel, “Boya, kozmetik, yemek, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan ve “dünyanın en pahalı baharatı” olarak bilinen safran soğanları bu sene havaların sıcak olması nedeniyle geçte olsa toprakla buluşuyor. Safranbolu ilçemizde 16 çiftçimiz tarafından 30 hektarlık alan üzerinde Safran soğanlarının dikimi başladı. İnşallah Ekim-Kasım ayında da çiçeklerinin toplanmasına, hasatına başlanacak ve diktiğimiz Safranları toplamak için tekrar geleceğiz. Dikimi gerçekleştirilen Safran soğanlarının veriminin bol ve kazancının bereketli olmasını diliyorum.”diye konuştu.