Bu haber :05/09/2020 16:47 Tarihinde Eklendi 1175 Kez Okundu

KARDEMİR'den Güney Amerika'ya İhracat

Kardemir Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama   aynen şöyle. Şirketimiz yeni ürün geliştirme ve kaliteyi arttırma çalışmalarıyla iç piyasaya ürün tedariki çalışmalarını güçlendirirken bir yandan da ihracata ağırlık vermeye devam ediyor. Pandemi sebebiyle daralan iç talep ve ihracata rağmen, demiryolu rayı ve kangal ürünlerimizin yurtdışına sipariş bağlantılarını gerçekleştiriyoruz.

Şirketimizin büyük emeklerle hayata geçirdiği yatırımlarının sonuçlarını almaya başladığımız bu süreçte, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra, Güney Amerika’ya ihracat yapmanın gururunu yaşıyoruz.

Türkiye’nin ilk ve tek demiryolu rayı ve tekerleği üreticisi konumundaki şirketimiz aynı zamanda, Türkiye’nin en kalın kangalını (56 Ø) üreterek rekabetçi piyasada adından söz ettiriyor. Yakın zamanda sertifikasyon çalışmalarının tamamlanacağı demiryolu tekerleği ürünümüz ile de sadece iç piyasaya değil, aynı zamanda da dünyanın çeşitli ülkelerine bu ürünümüzü ihraç edeceğiz.

Şirketimiz Genel Müdürü Necdet Utkanlar ihracat çalışmalarımız ile ilgili olarak, “Kardemir, çalışanlarının gerek kalifiyesi, gerekse üretim konusundaki kabiliyetleri açısından ülkemizin önde gelen şirketlerindendir. 83 yıllık köklü geçmişi ile biriktirdiği üretim hafızası ve gelişime açık yapısıyla, ürünlerini dünyanın birçok ülkesine ihraç edebilecek güce sahiptir. Bu şartlarda bizlerin yapması gereken tek şey, vasıflı çelik yolunda kalitemizi arttırmak ve ürün çeşitliliğimizi sektörün ihtiyaçlarına göre geliştirmektir. ” sözlerini kaydetti.

Yerli üretime ağırlık veren ve “üretilmeyeni üretmeyi” amaçlayan şirketimiz, savunma sanayisinden, yapı sektörüne, otomotivden raylı ulaşımlara kadar birçok alana ürün tedariki sağlamakta ve aynı zamanda da farklı ülkelere yaptığı ihracat çalışmaları ile de Türk Çelik’ini dünyaya taşımaktadır.