Bu haber :03/09/2020 19:50 Tarihinde Eklendi 1213 Kez Okundu

KBÜ’lü Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarıları

KBÜ’lü öğrenciler, “Eğitim” kategorisinde birincilik,  “Sağlık” kategorisinde ise birincilik ve üçüncülük ödülü kazandılar.

Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel çözümler üretmek, bilgi, beceri ve yenilikçi projeler geliştirmek için TÜBİTAK tarafından yapılan araştırma proje yarışmalarında Ankara Bölgesi’nde yarışan Karabük Üniversitesi öğrencileri dereceyle döndü.

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Final yarışmasına dokuz alanda toplam 120 proje katılmaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri,  “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik her yıl farklı kategorilerde düzenlediği  “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”ndan bu yıl da ödülle döndü. Yarışmada”na, Ankara bölgesinden katıldı.