Bu haber :28/08/2020 20:07 Tarihinde Eklendi 1272 Kez Okundu

21. Altın Safran’da Belgesel Film

  1. Altın Safran’da Belgesel Film Yapım Proje Destek Yarışması Başvuruları Açıldı
  2. Altın Safran Uluslararası Belgesel Film Festivali kapsamında "Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek Yarışması" için başvuru koşulları, şartname açıklandı. 20 Eylül 2020’ye dek sürecek olan yarışma başvuruları sadece www.altinsafran.orgadresi üzerindeki yönlendirmeler izlenerek yapılabilir.

“SAFRANBOLU” TEMALI BELGESEL FİLM YAPIM DESTEK YARIŞMASI

Safranbolu’nun soyut ve somut mirasını konu alan projelere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın amacı; belgesel film çekecek yönetmen ve yapımcılara destek olmak ve Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerinin belgelenmesini sağlamak, olarak belirlenmiştir.

Safranbolu’nun ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtımına katkıda bulunacak yapımlar için destek sağlamayı öngören yarışmanın organizasyonu;Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin sekretaryasını yürüten Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Katılım ücretsiz olduğu yarışmada başvuran projeler, Seçici Kurul tarafından değerlendirilecektir.Seçici kurul; yönetmen, basın mensubu, eleştirmen, yapımcı, oyuncu, sanatçı, akademisyen, TRT temsilcisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi, ilgili meslek birliği, sinema ile ilgili kuruluşların üyeleri gibi kendi alanında uzman kişilerden oluşur.

Teknik şartnamenin diğer detaylarına www.altinsafran.org üzerindeki başvuru sayfasından ulaşılabilir.