Bu haber :16/08/2020 01:17 Tarihinde Eklendi 575 Kez Okundu

Skydra'da Safranbolu Meydanı

Doğu Akdeniz’de  Petrol  ve Doğal gaz  Arama çalışmaları nedeniyle Türkiye  ve Yunanistan neredeyse Savaşın Eşiğine gelirken  Yunanistan’ın  Skydra Kenti Belediye Başkanı   Dostluk Nişanesi olarak SAFRANBOLU Meydanı yapıyor 

Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Kardeş Şehir  Belediye Başkanı Skydra Ignatiadou’ya teşekkür mesajı  yolladı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Kardeş Şehir Skydra Belediye Başkanı Katerina Ignatiadou’ya, kentteki Safranbolu Meydanı'na verilen ehemmiyet nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Başkan Köse, geçtiğimiz haftalarda Ayasofya Müzesi’nin Cami olarak ibadethaneye dönüştürülmesi ardından Selanik’te yaşanan Türk Bayrağı yakılması olaylarına tepki göstermiş, ancak sağduyu ile yaklaşılması gerektiğini belirterek münferit olaylardan halkların genellemelere maruz bırakılmaması ve kardeş şehir statülerini hoşgörü ve dayanışmayı sürdürmek için devreye sokacaklarını dile getirmişti.

Skydra Belediye Başkanı Katerina Ignatiadou ise kentteki Safranbolu Meydanı’nı betondan kurtarıp peyzaj çalışmaları ile güzelleştirerek karşılık verdi.

Başkan Köse, Türkçe, İngilizce ve Yunanca ilettiği mesajında;
“Kardeş kentimiz Skydra'nın belediye başkanı sevgili Katerina Ignatiadou'ya Safranbolu Meydanı'nda yapılan peyzajın iyileştirilmesi ve bakım çalışmaları için içtenlikle teşekkür ediyorum. Aramızdaki iyi niyet ve tarihsel bağ korunmalı ve iki millet arasında dayanışma ve hoşgörü örneği olmalıyız” dedi.(Ayhan Yıldırım)