Bu haber :16/08/2020 01:07 Tarihinde Eklendi 1100 Kez Okundu

AK Parti Kadın Kollarından Dilipak’a Tepki

AK Parti Karabük Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu: “Dar zihniyetli sosyal medya fenomenleri karşısında asla susmayacağız”

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıklarının 81 ildeki ortak suç duyurusuna ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı AK Parti Kadın Kolları üyeleri ve yerel basın temsilcilerinin katılımıyla AK Parti Karabük İl Binası'nda gerçekleşti.

"BUGÜNE KADAR ÜLKEMİZDE KADININ STATÜSÜNÜ DÜNYADAKİ SEVİYELERE ÇIKARMAK İÇİN ADIMLAR ATTIK"

AK Parti Karabük Kadın Kolları Başkanı Öksüzoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti kurulduğu günden bugüne her zaman çözüm odaklı siyasetten yana olmuştur. Son dönemlerde bazı çevrelerin birtakım hesaplar peşinde koştuğuna şahit olmaktayız. Partimiz içerde ve dışarıda pek çok kazanımları ülkemize sunmuştur. Sözde kanaat önderleri gibi duran çevrelerim sanki ülkemizi ve partimizi düşünüyormuş gibi bir tutum sergileyerek tam tersini yaptığına şahitlik ediyoruz. Partimizin kurulduğu günden bugüne "Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir" diyen Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük kadın örgütünü kurmuştur

AK Parti bugüne kadar kadının statüsünü dünyadaki seviyelere çıkarmak adına birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Kadına yönelik şiddetin karşısında durmuştur. Aileyi yıkan her türlü düzenin önüne geçmiştir. AK Kadınlar olarak bizler tüm haksızlıklara karşı mücadele ediyoruz. Disiplinli ve ilkeli duruşuyla, diklenmeden dik durarak, erkekleşmeden kadın olarak siyaset yapmıştır. AK Kadınlar feminist hareket değildir, hiç kimse kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz. Hiç kimse mensubu olduğumuz partimizi, ailemizi çirkin yakıştırmalarla incitemez. Bugün bizlerin bu toplantıyı tertip etmemize sebep olan kadınlarımıza yönelik hakaretler bardağı taşıran son damla olmuştur.  Dünyanın her bir köşesinde fesatlık, azgınlık yaygınlaşırken bizler asla duyarsız kalmadık. Dijital platformlarda, sosyal medyada yayılan çirkinliklerle mücadelemiz devam edecektir. Kadınlarımıza hakaret eden çirkin zihniyeti kınıyoruz."

"ABDURRAHMAN DİLİPAK HAKKINDA HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ"

Öksüzoğlu, "AK Kadınlarımız bugünlere mücadeleyle geldi. 15 Temmuz başta olmak üzere, nice sıkıntılı günlerde aileleriyle birlikte ciddi mücadele verdi. Bunu sadece hak ve özgürlüklerimizi kazanabilmek için yaptık. Devletimiz, vatanımız, milletimiz için yapılan tüm özgürlük girişimlerine destek olduk. Dışarıdakilerle ettiğimiz gibi, içerideymiş gibi gözükenlerle de mücadeleye devam edeceğiz. Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak için hukuki işlemler yapılmıştır. Söz konusu gazeteci hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Dün olduğu gibi bugün de yargısal süreçlerin takipçisi olacağız" diyerek sözlerine son verdi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara yönelik "fahişe" ifadesini kullanarak büyük tepki çekmişti.