Bu haber :09/08/2020 10:57 Tarihinde Eklendi 550 Kez Okundu

TCDD Taşımacılık A.Ş. Yetkilileri Kardemir’i Ziyaret Etti

Genel müdürlük binamız toplantı salonunda gerçekleşen ziyaretin ardından, misafir heyet fabrika turuna çıkarak, demiryolu tekerleği fabrikamızda şirket yöneticilerimizden daha detaylı bilgiler aldılar. Her iki taraf için de olumlu geçen ziyarette, iş birliklerinin sürdürüleceğine ve ülkemizin kalkınmasına değer katan bu iki güzide kuruluşun ortak çalışmalarının devam edeceğine vurgu yapıldı.

Normalleşme sürenin başlamasıyla birlikte, şirketimize uzun bir aradan sonra ilk ziyaret gerçekleşti. Ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bağlı ortaklıklarından TCDD Taşımacılık A.Ş., yönetim kadrosuyla fabrikamızda yer aldı.

Türkiye’deki demiryollarının yeniden yapılandırılması ve yolcu/yük taşıma işletmeciliğinin yapılması amacı ile kurulan TCDD Taşımacılık A.Ş., şirketimiz için de çok büyük öneme sahip bir konumdadır. Türkiye’nin ilk ve tek demiryolu tekerleği üretim tesisini içinde barındıran Kardemir, TCDD’nin ihtiyaçları doğrultusunda demiryolu tekerleği üretim hedefine sahip olmanın yanı sıra, TCDD’ye ait yük taşıma kapasitesini en fazla kullanan şirketlerin başında gelmektedir.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ve beraberindeki çok sayıda yöneticinin yer aldığı ziyarette, genel müdür vekilimiz Reyhan Özkara şirketimizin yerli ve milli çelik üretim politikasını ve ithalata karşı verdiği mücadeleyi aktardı. Kardemir’in demiryolu sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak adına üretmekte olduğu ray ve demiryolu tekerleğine değinen Özkara, TCDD’nin ülkemiz ve şirketimiz için çok önemli bir kuruluş olduğunu dile getirdi. Kurumlarının da tıpkı şirketimiz gibi yerli üretimi desteklediğini belirten genel müdür Kamuran Yazıcı da, Kardemir’in milli ürün çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

Şirketimizin TCDD’nin ihtiyaçlarına karşılık ürettiği ürünlerin yanı sıra, şirketimizin olmazsa olması hammadde lojistiği konusunda da taraflar ortak hareketle sevkiyatların daha düzenli ve daha sık nasıl olabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.