Bu haber :09/08/2020 10:48 Tarihinde Eklendi 386 Kez Okundu

Safranbolu Mezitli Belediyesi’ni Ağırladı

Safranbolu Belediyesi, tarım üretimi ve kooperatifleşme çalışmaları kapsamında, tarım üretimi ve üretici pazarı konularında dünya çapında başarı gösteren Mezitli Belediyesi’ni ağırladı.

Kadın Üretici Pazarı Projesi ile 2018 yılında Çin’in Guangzhou kentinde, diğer finalistlerden Sydney, New York ve Milano’yu geride bırakarak birincilik elde eden Mezitli Belediyesi temsilcileri ilk hasadını yapan Belediye seralarını gezdi. 

Mersin Mezitli Belediyesinden, Üretici Pazarı Amiri Candan Darıcılı ve kooperatif kurucularından Meclis eski üyesi Şenol Çavuş’u ağırlayan Başkan Elif Köse, işbirliğinde bulunmak ve deneyim paylaşımında buluşmak istediklerini belirtti. Başkan Köse, “Tohum bankası çalışmalarımız, kooperatifleşme girişimlerimiz, kompost havuzumuzla tarım üretimi konusunda ciddi adımları attık ve ilk hasadımızı yaptık. Tarım, üretim, istihdam diyerek çıktığımız bu yolda sıra Kadın Üretici Pazarları kurmaya geldi. Mezitli Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan çalışmalarını hayranlıkla takip ettik ve Sevgili Candan Darıcılı ile Sevgili Şenol Çavuş’u ağırlamak ve başarı hikâyelerini dinlemek, çalışmalarımızı onlarla paylaşmak istedik” dedi.

Şenol Çavuş ve Candan Darıcılı ise misafirperverliği, toprağa ve kadın istihdamına verdiği önemden ötürü Başkan Elif Köse’ye çok teşekkür ederek “Sevgili Başkanımız Elif Hanım’a başarı yolundaki mücadelemizi detaylı olarak aktardık ve Kadın Üretici Pazarlarının Safranbolu'da uygulanabilirliği için saha araştırmalarımızı tamamladık. Dayanışarak tarıma değer katmaya, kadınlarımıza imkân sağlamaya el birliği ile devam edecek olmanın heyecanıyla ayrılacağız Safranbolu’dan” ifadelerinde bulundular.