Bu haber :09/08/2020 10:44 Tarihinde Eklendi 439 Kez Okundu

Erdoğan’a Madalya Ve Berat

Muharip (Kıbrıs) Gazi Ömer Erdoğan’a Madalya Ve Berat’ı Tevcih Edildi.

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı, Muharip (Kıbrıs) Gazi Ömer Erdoğan’a tevcih edildi.

KKTC’nde ikamet etmesi nedeniyle kendisine tevcih edilemeyen Gazi Ömer Erdoğan’ın Madalya ve Berat’ın Tevcih edilmesi ile birlikte il genelinde 138 Muharip (Kıbrıs) Gazimizin bulunduğunu ifade eden Vali Gürel, “Kahraman gazilerimiz sayesinde zor şartlar altında orada bir zafer kazandık.  Bu coğrafyada yaşamanın zorlukları, sıkıntıları ve bedelleri var, hep saldırı altındayız. Ama bizler birlik ve beraberlik içinde birbirimize kenetlenerek herkese hak ettiği cevabı geçmişte verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sizler bu milletin yazmış olduğu destanlara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni bağımsızlığına kavuşturarak ayrı bir sayfa eklediniz. Bundan 46 yıl önce bu Milletimiz, Devletimiz bu harekâtı yaparken, oradaki zulüm altındaki kardeşlerimizi bu esaretten kurtarmak ve başı dik yaşamalarını temin etmek için o topraklara gittiniz ve bu mücadelede her türlü varlığınızı ortaya koyarak gazilik rütbesini aldınız. Bu madalyalar siz yaşadığınız müddetçe sevgili gazilerimiz, hayatta olmadığı müddetçe de aileleriniz, çocuklarınız, torunlarınız tarafından birer kahramanlık abidesi ve vatan uğruna yapılan fedakârlığın göstergesi olarak daima gururla taşınacak.” diye konuştu.

Milli Mücadele Madalyası ve Beratını Muharip (Kıbrıs) Gazi Ömer Erdoğan’a Tevcih eden Vali Fuat Gürel, “Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”dedi.