Bu haber :30/06/2020 23:09 Tarihinde Eklendi 352 Kez Okundu

Kovid-19 Özel Sayısı

Altın Safran Gazetesinin Kovid-19 Özel Sayısı Basıldı

Safranbolu Belediyesi’nin Altın Safran gazetesinin 20. Sayısı basıldı. 4500 adet basılan 16 sayfalık gazete, belediyenin Kovid-19 sürecinde yapılan çalışmalar ve salgın sonrası dönem için yapılan hazırlıkları odağına aldı.

“Korona Günlerinde Safranbolu” manşetiyle çıkan ve Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Basın Bürosu tarafından hazırlanan gazetenin sürmanşeti ise “Tarım, Üretim, İstihdam” olarak yansıdı.

Tüm birimlerin Kovid-19 sürecinde yaptığı çalışmaları özetleyen, salgın nedeniyle başta turizm olmak üzere yaşanan sıkıntıların çözümlerine ve normalleşme dönemine dair diğer hazırlıkların haberlerini veren gazete Başkan Elif Köse’nin başyazısıyla çıktı.

Başkan Köse, kaleme aldığı yazıda;

''Bizim işimiz; gece gündüz demeden sizlerin bu sıkıntılı zamanları atlatmanıza destek olacak ve hayatınızı kolaylaştıracak çözümler üretmek. Üstelik yalnız bu günleri düşünmek de değil, her şeyi ardımızda bırakıp yeniden hayatın olağan akışına kavuştuğumuzda iç rahatlığıyla yaşama katılmanızı sağlayabilmek. Süreci kolaylaştırmak için aldığımız önlemleri ve yaptığımız işleri diğer sayfalarda görebileceksiniz. Bir de tabii bu zorlu günlerin ardından yeniden açık havaya kavuştuğumuzda biliyorum ki hayatın tadını almak, sevdiklerinizle buluşmak, neşeli ve huzurlu günler yaşamak isteyeceksiniz. Bu nedenle sizler evdeyken hem ekonominin toparlanması için çözümler ürettik hem de sosyal tesislerimizi ve sokaklarımızı size kavuşacakları günler için yeniledik, elbette bunlarla ilgili detayları da iç sayfalarda okuyabilirsiniz, ama özellikle birine değinmek size ilk sayfadan müjdelemek isterim; tarım üretimine geçerek atalık tohumlarımızı toprağa kavuşturduk. Çiçek yetiştiriciliğine başladık, ayrıca örtü altı sebze-meyve yetiştiriciliğimizin meyvelerini aldık. Safranbolu artık bereketli topraklarına yeniden kavuşmalı, toprağının bağrına tohumun en güçlü ve sağlıklısını ekmeli. İstihdam sağlamak, gerçek ve temiz üretim yapmak, insanımızı yeniden tarımla buluşturmak içimde büyük bir heyecan ve umut yaratıyor.

  1. Sayısı; KBÜ Rektörlüğünden muhtarlıklara, esnaflardan kafe, kıraathane ve kuaförlere dek dağıtılan Altın Safran’ı edinmek isteyen vatandaşlar; belediye binasında bulunan Halk Masası, Mali Hizmetler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü binalarından gazeteyi ücretsiz olarak temin edebilirler. ''