Bu haber :25/06/2020 16:34 Tarihinde Eklendi 2973 Kez Okundu

Kesintisiz Ulaşım Projesi

Kesintisiz Ulaşım Projesi Start Alıyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yeni dönem projelerine hız verdi. Geçtiğimiz hafta şehrin yağmursuyu drenaj problemine köklü çözüm üretecek olan projenin startını veren Başkan Vergili’nin şimdiki hedefi ise Kesintisiz Ulaşım projesi.

Karabük Belediyesi ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecine rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, şehrin en önemli sorunlarından biri olan sel ve su baskınları problemini kökünden çözecek olan yaklaşık 120 kilometrelik yağmur suyu drenaj ve ıslah projesine ilk harcı koyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yeni hedefi ise Kesintisiz Ulaşım projesi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda ilk etapta Balıklarkayası ve Bulak kavşaklarının proje ihalesine çıkılırken, ihale sonucunda hazırlanan projeler Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğünün onayına gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili;” Üçüncü 5 yıllık hizmet dönemimizin ilk yılı hazırlıklar ile geçti. Seçimler öncesinde hemşehrilerimize açıkladığımız projelerimizi birer birer hazırlatarak ihale aşamasına getiriyoruz. Kamuoyumuzun da malumu olduğu üzere bu dönem için açıkladığımız en önemli proje 6 etaptan oluşan Kesintisiz Ulaşım projemiz idi. Balıklarkayası ve Bulak kavşaklarının projelerini hazırlatarak Karayolları Bölge Müdürlüğüne onaya gönderdik. Hedefimiz, en azından bu yıl bu kavşaklardan birinin yapım ihalesini gerçekleştirerek inşaata start vermek. Şayet yer altındaki hatlardan dolayı problem yaşamazsak projeye Balıklarkayası’ndan başlamayı planlıyoruz ” dedi

520 metre uzunluğundaki projenin 470 metresi altgeçit, 50 metresi ise köprüden oluşuyor. 2x2 şeklinde tasarlanan altgeçidin yanındaki yollar, üstteki dönel kavşak bölgesinde 2 şerit olarak tasarlanırken, anayoldan ayrılma ve anayola bağlanma noktalarında ise tek şeride düşüyor.,

620 metre uzunluğundaki Bulak Kavşağı ise 63 metre köprü ve 557 metre duvardan oluşuyor.