Bu haber :25/06/2020 16:30 Tarihinde Eklendi 384 Kez Okundu

22 Yıllık Gelenek

Cumayanı mevkiinde bulunan Cumayanı Sanayi Sitesi esnafları, 22 yıldır her Pazartesi dualarla işbaşı yapma geleneğini sürdürüyor.

Sanayi Sitesi esnafının Pazartesi duasına Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri, TSO Meclis Başkanı Salih Yılmaz ve sanayi sitesi esnafları katıldı.

1998 yılından bugüne kadar aralıksız 22 yıldır her pazartesi dualar ile işbaşı yapan sanayi esnafına hayırlı, bereketli bir hafta dileyen Vali Fuat Gürel konuşmasının devamında, “İnşallah bu ve bundan sonraki haftalarda güzel, bereketli ve bol kazançlı günleriniz olur. Bütün dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve ilimizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınını İle mücadele ediyoruz. Bütün kurumlarımızla ve Karabüklü hemşehrilerimiz ile birlikte büyük bir mücadele içerisindeyiz. Aslında güzel bir aşamaya getirmiştik ama bayram sonrasında seyahat kısıtlamasının kalkmasından sonra ilimizde de ciddi vaka artışı gözlemlendi. Sağlık, Emniyet, Jandarma Ekiplerimiz ile diğer kurumlarımız mücadelelerine yoğun bir şekilde devam etmektedirler. Bunun yanında bütün kurumlarımızın iştirakiyle oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Guruplarımız ile de salgından etkilenen insanlarımıza hizmet götürmekteyiz. Kurallara uyma konusunda vatandaşlarımızdan çok büyük destekler gördük. Mayıs ayı içerisinde ilimizde maske takma zorunluluğu getirmiştik, Sağlık Bakanımız sürekli açıklamalarda bulunuyor. Aslında birkaç tane önemli husus var, bunlardan birincisi dışarı çıkarken maske takmak, diğeri sosyal mesafemize dikkat etmek ve diğer bir başka önemli husus da hijyen kurallarına uymak. 1 Haziran tarihi itibariyle Kontrollü Sosyal Hayat dönemine girdik, bu dönem daha öncekiler gibi devletin tedbir aldığı haller olan sokağa çıkma yasağı, bazı illere giriş çıkışların sınırlandırılması gibi haller değil,  bu dönemde belirli kuralların konulduğu ve bu kurallara uyulması gereken bir dönem olarak karşımıza çıkmakta. Sağlık Bakanlığımızın aldığı kurallar var, esnaflarımız bu kurallara uymak ve işyerlerini bu kurallara göre dizayn etmek zorunda. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı kuralların uygulanmasını özellikle sizlerden rica ediyorum. 1 Temmuz itibariyle düğün salonları da açılıyor daha fazla toplulukların bir araya geleceği günler bizleri bekliyor. Dikkatimizi biraz daha arttırmamız gerekiyor,  tedbirimizi elden bırakmayacağız, kurallara uyacağız. İlimiz 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı fazla olan vatandaşlarımızın yaşadığı bir kent, herkes kendisini koruduğu zaman hem ailesini hem büyüklerini hem de toplumu korumuş olacak. Cumhuriyet Kenti Karabükümüzdeki insanlarımız bilinçli ve duyarlılar.  Vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyorum. Bu illetle mücadele de göstermiş olduğu başarı ve hassasiyeti devam ettirecek ve ülkemizin örnek şehirlerinden birisi olacağız. Esnaf kardeşlerimize hayırlı, bol, bereketli bir hafta diliyorum, inşallah sağlıklı güzel günler sizlerin olur.”diye konuştu.

İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı duanın ardından sanayi sitesi esnaflarını işyerlerinde ziyaret eden Vali Gürel, işyeri sahiplerinden faaliyet konuları hakkında bilgiler alarak hayırlı işler temennisinde bulundu.