Bu haber :25/06/2020 16:29 Tarihinde Eklendi 1266 Kez Okundu

Değirmencik Köprüsü 2020’de

AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal Safranbolu Değirmencik Köyü’ne Safranbolu İl Genel Meclis Üyeleri ve Parti temsilcileri ile birlikte ziyarette bulundu.

Güneş ve Ünal ziyarette Safranbolu ve Eflani ilçelerinden 16 köyü ilgilendiren ve yapımı 1970’li yıllara dayanan Değirmencik Köprüsü’nde bir takım inceleme gerçekleştirdi. Güneş ve Ünal köprü incelemesi sonrası ortak yaptıkları değerlendirmede Değirmencik Köprüsünün zamanla mukavemetini yitirdiğini ve şu anki şartlarda hizmet vermesinin zorlaştığını ifade ettiler. Köprünün 2020 yılı içerisinde tamamlanacağını köylülere müjde veren Vekiller köprünün mevcut halinin ağır tonajlı ve geniş araçların geçişine izin vermediğini yeni bir köprü yapmanın gerekli olduğunu ve bu konuda Karabük Özel İdaresi’nin gerekli çalışmalarını başlattığını vurguladılar. Güneş ve Ünal köprünün tamamlanması ile birlikte Safranbolu ve Eflani ilçelerinden 16 köyün ulaşımına rahatlık getireceğini de ayrıca belirttiler. Köylüler, Güneş ve Ünal’ın köylerini ziyaret etmelerinden ve köprü konusunda verdikleri müjededen dolayı vekillere teşekkür ettiler.

1970’li yıllarda yapılan köprü 3,5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda planlanmış. Yeni yapılacak Değirmencik Köprüsü araçların geçişi halinde yayaların da rahatça yürüyebileceği şekilde 7 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda olacak.