Bu haber :09/06/2020 22:36 Tarihinde Eklendi 3054 Kez Okundu

Kovid-19 Sürecinde

Safranbolu Belediyesi Sokaktaki Dostlarını Kovid-19 Sürecinde Yalnız Bırakmadı

Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Korona Virüs (Covid-19) salgını sürecinde, sokak hayvanları için veterinerlik, barınma, bakım ve besleme hizmetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Sosyal mesafe ve karantina nedeniyle kendilerini besleyen insanlardan uzak kalan çoğu hayvan tarihi kentin sokaklarında şaşkınlık ve özlemle uzun günler geçirdi. Safranbolu Belediyesi bu dönem boyunca sokak hayvanları için belediye imkânları ve hayvanseverlerin bağışlarıyla 1500 kg mama alarak sokak hayvanlarını düzenli olarak besledi.  Merkez’in veteriner hekimi Kubilay Dağ, 50’nin üzerinde yaralı ve hasta hayvanın tedavi ve bakımlarının yapıldığını, ayrıca dört hayvana ciddi ameliyat müdahalesinde bulunulduğunu paylaştı. Belediye kış döneminde sokaklara kedi ve köpek evleri ile atık borulardan dönüştürdüğü mama ve su kaplarını sokaklara yerleştirmişti.

Rehabilite sürecindeki hayvanların hijyenik bir ortamda olması için düzenli olarak dezenfekte edilen merkezde, belediye çalışanlarının sevgi ve ilgiyle tedavi ederek yaşama döndürdüğü bazı hayvanlar sahiplenilmek için gün bekliyor.

Son birkaç günde Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerinin getirdiği bir kargayı tedavi eden, bacağı kırılan bir kediye ortopedik ameliyat gerçekleştiren ve mantar hastalığı olan bir köpeği iyileştiren Merkez çalışanları, “Karga” adını verdikleri bir alakarga yavrusunu sahiplenerek bakımını üstlendi.