Bu haber :09/06/2020 17:13 Tarihinde Eklendi 1175 Kez Okundu

ÜRKMEZER’DEN KAFE ZİYARETİ

KAYMAKAM ÜRKMEZER’DEN KAFE VE RESTORANLARDA NORMALLEŞME SONRASI ZİYARET

Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında bir süre önce kapatılan ve yeniden açılmasına karar verilen kafe, restoran ve işletmeler Kaymakam Dr.Fatih Ürkmezer tarafından ziyaret edildi.

Safranbolu merkezindeki ve Tarihi Çarşıda yapılan ziyaretlere Safranbolu Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer’in beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Aydemir Şahin ve İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Emrah Aydın katıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemek amacıyla birçok toplu yaşam alanı gibi kafe,restorant ve bir çok işletme bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda kapatılmıştı.

Koronavirüsle mücadelede kaydedilen olumlu gelişmelerin ardından, yine bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda normalleşme adımları atılmaya başlandı. Öncelikli kafe ve restorantlarda yapılan ziyaretlerde maske kullanımı, sosyal mesafe kuralı, masalar arasındaki mesafe, hijyen kuralları konuşuldu ve esnaflara hayırlı işler dilendi.

Safranbolu Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer; ”İşyerlerimiz normalleşme süreci ile açıldı, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, iş yerinde dezenfektan ve maske bulundurulması, işyerinde çalışan personelin hijyene dikkat etmesi ve özellikle uygun sayıda müşterinin iş yeri içerisine alınması gibi konularda bütün kafe, restoran ve benzeri işyerleri işletmecileri dikkat etmelidir. Salgın başladığından itibaren işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza yeni dönemde bol müşteri ve hayırlı kazanç diliyorum. Turizmde yaşanacak canlanma ile inşallah esnaflarımız bu arayı kapatacaktır” dedi.