Bu haber :31/10/2023 21:01 Tarihinde Eklendi 1412 Kez Okundu

HAKAN PEKER RESMEN ADAY

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı olarak  tanıtılan Hakan Peker için Safranbolu’da tanıtım toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen aday tanıtım toplantısına İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili M. Satuk Buğra Kavuncu,  İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Şalcı, Genel İdare Kurulu Üyesi Orkun Kanber, 28. Dönem İYİ Parti Karabük Milletvekili Adayı ve Merkez Disiplin Kurulu Yedek Üyesi Ozan Canyurt, İYİ Parti Karabük İl Başkanı Recep Yılmaz ve partinin ilçe yönetimleriyle basın mensupları katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanı Müşerref Özer“Rotamız belediye başkanlığıdır. Çok değerli sanatçımız ve belediye başkan adayımız Hakan Peker’i sizlere tanıtmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Recep Yılmaz gerçekleştirdiği konuşmasında, “Genel Başkanımızın istişareler ve karşılıklı diyaloglar çerçevesinde güzide Safranbolumuzun Belediye Başkan Adayı Hakan Peker’i sizlere takdim etmekten onur ve gurur duyuyorum. Safranbolu’yu daha yaşanabilir, daha kültürel ve çok daha iyi bir konuma getirebilecek vizyona sahip, birlikte başarabileceğimiz ciddi bir birikime sahip Safranbolu Belediye Başkan Adayımız Hakan Peker ile beraber bu ipi göğüsleyeceğimize eminim. Bundan en ufak şüphemiz ve şüpheniz olmasın. Hep beraber cadde cadde kapı kapı gezmek suretiyle el ele bu mücadeleyi başaracağız.” dedi.

 

“100. Yılda milletvekili olmuş olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum”

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili M. Satuk Buğra Kavuncu, “Önemli bir haftadayız. Önemli bir dönemdeyiz. Çok önemli bir tarihe tanıklık ediyoruz. Bu ay yıldızın altında bağımsız ve özgür bir şekilde kendimizi ifade ediyorsak, bugün burada halkın kendi tercihlerini kullanabilmesine imkan sağlıyan o güzelim cumhuriyet kutlamalarını yapabiliyorsak, onun bizlere sunduğu fırsatta istifade ederek her siyasi parti kendi adayını açıklayabiliyorsa bize bu ülkeyi, bu cumhuriyeti ilan eden Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, emeği geçen herkesi her fırsatta özellikle 100. Yılda sık sık anmamız gerektiğini düşünüyorum. Hepinizin de Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetin 100. Yılında siyasi bir aktivitede bulunmak, halkı mutlu etmek için, millete hizmet götürmek için adaylık ortaya koymak bence ayrı bir gurur. Ben 100. Yılda milletvekili olmuş olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

 

“Bugün geldiğimiz noktada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gücünün, iradesinin eskiye oranla tamamen yok edildiği, birçok şeyin tek bir kişinin iki dudağının arasında hapsedildiği bir ortamda, böyle bir durumda milletvekili olsanız ne olur olmasanız ne olur diyesiniz geliyor.” diyen İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Kavuncu, “Ama Cumhuriyet’in 100. Yılında bu sıfatı taşıyor olmak ayrı bir mutluluk, ayrı bir heyecan veriyor. Kıymetli adayımız için, bizler için, partilerimiz için, milletimiz için bu ana tanıklık etmek, 100. Yıl içerisinde bu çabayı gösteriyor olmak unutulmaz. Ayrı bir güzellik, ayrı bir imkan ve ayrıcalık.” dedi.

Kavuncu, Cumhuriyet ve sanat vurgu yaptı

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Kavuncu“Cumhuriyet’in 100. Yılını her vesileyle anacağız. Anmak durumundayız. Çünkü Cumhuriyet sadece halkın kendisini ifade edebildiği kendi temsilcilerini seçebildiği bir sistemin adı değil. Cumhuriyet aynı zamanda halkın kendi seçtiği yöneticileri denetleyebilmesinin de adı. Seçtiğiniz kişiyi denetleyebildiğiniz ölçüde Cumhuriyet gerçek anlamına kavuşuyor. Cumhuriyet halkın kendi istediğini seçmesi, hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olması, halkın seçmiş olduğu yöneticiyi denetleyebilmesi demektir. Cumhuriyet bağımsızlık demektir. Cumhuriyet sanat demektir, kültür demektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi sanatsız bir toplumun arzu edilen seviyeye gelmesi mümkün değil.” dedi.

 

“Safranbolu’da bir santçının nasıl yaratıcı olacağını hep beraber göreceğiz”

Geniş bir üniversite öğrencisi grupla sohbet ettiklerini ve öğrencilerin iş başvurularında kendilerini nasıl bir adım öne geçirebileceklerini sorduklarında programda bulunan başka bir yöneticinin sanat vurgusu yaptığını ifade eden KavuncuSafranbolu’da bir sanatçının nasıl yaratıcı olacağının görüleceğini dile getirdiği konuşmasında, “Bilgiyi harmanlayıp farklı, yeni ve inovatif düşünceler çıkarabilmek için yaratıcılığınızın gelişmesi lazım. Yaratıcı olabilmeniz için de sanata ihtiyacınız var. Sanat ve kültür bunun temeli. Bunu önemseyeceğiz demişti. Çok hoşuma gitmişti. Safranbolu da bir santçının nasıl yaratıcı olacağını hep beraber göreceğiz.” dedi.

 

 “Bana göre hakettiği yere gelememiş”

Safranbolu’nun çok değerli bir kent olduğunu ancak hakkettiği yere gelemediğini dile getiren İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Hakan Peker ise Safranbolu’nun yapısının kendiyle bağdaştığı için aday olduğunu dile getirdiği konuşmada, “Beni tanıyorsunuz. Bu yörenin çocuğuyum. Safranbolulu olmaktan gurur duyuyorum. Bütün çocukluk anılarım burada. Safranbolu özellikle Batı Karadeniz’in incisi. Tarihi miras kentimiz. Bugüne kadar çok güzel şeyler olmuş fakat bana göre hakettiği yere gelememiş. Turizm de, kültür de, sanat da benimle bağdaştığı için ben Safranbolulu olduğum için, bu yörenin çocuğu olduğum için Safranbolu Belediye Başkanı olmak istedim. Çok rahatım. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Safranbolu’yu en güzel yere, en kaliteli yere hep beraber taşıyacağız.” dedi.