Bu haber :04/02/2023 15:25 Tarihinde Eklendi 8787 Kez Okundu

ÇAPRAZDAN AÇIKLAMALAR

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Fatih ÇAPRAZ Basın Açıklaması Yaptı

Yapmış olduğumuz çalışmalar ve hizmetler ile ilgili maddeler aşağıdaki gibidir.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) yönetimi olarak, diğer esnaf odalarımız ile birlikte ortak hareket ederek bir dizi ziyaretlerde ve çalışmalarda bulunmaya devam ediyoruz. Gıda grubu meclis üyelerimizin ve esnaf odalarına kayıtlı yerel esnaflarımızın talebi üzerine esnaflarımızın sorunları tespit ederek, ilgili müdürlüklere ve belediyemize müracaat etmiştik. Yerel esnaflarımıza sahip çıkmak adına Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddeciler Derneği Başkanı Sayın Pehlivan Baylan’ı ve yönetim kurulunu ziyaret ettik. Ramazan ayı içinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak kumanyaların ve yardım paketlerinin yerel esnaftan karşılanması ve yerel esnaf ile iş birliği içerisinde hareket edilmesi hususunda desteklerini rica ettik. Kendilerini bu konuda göstermiş oldukları yakınlık ve destekten ötürü teşekkür ediyoruz.

KTSO olarak, Genç Girişimciler kurulumuzun ve Kadın Girişimciler kurulumuzun desteğiyle, “3 Nisan Sanayi Günü” olsun deklarasyonu başlığı altında odamızın önünde imza kampanyası başlattık. Tüm halkımızı kampanyamıza destek için davet ettik. Başta tüm Karabük halkımıza, genç girişimciler kurulumuza ve kadın girişimciler kurulumuza katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Ayrıca, İl Koordinasyon Kurulu toplantımızda söz alarak, bu konuda Sayın Valimiz Fuat Gürel Bey ve diğer kamu kuruluşlarından destek istedik. Kendilerine ve tüm kamu kurum ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odamız meclis üyelerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Bu konuyu desteklemek üzere, Safranbolu ilçe meydanında onlarda imza kampanyası başlatmış bulunuyorlar.

Özçelik-iş Sendikamızın Karabük Şube Başkanı Sayın Kenan Yılmaz ve yönetimini ziyaret ederek, yapmış oldukları çağrıya destek verdik. Karabük’ümüzün girişine, alın terini ve Karabük’ü temsilen çelik işçisinin anıtının yapılması gayet güzel olacaktır. Karabük olarak 3 Nisan gününün “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesini çok istiyoruz. Bunu destekleyen, sanayi şehri, emeğin başkenti, çelik işçisi, alın teri gibi kavramları buluşturabilecek bir simge (heykel), Karabük’ümüzün tanıtımına hem katkı sağlayacaktır hem de çelik işçimize hak ettiği değeri vermek adına güzel olacaktır. Şehrimizin merkezinde bulunan (güven kavşağında) çelik işçimizi simgeleyen bir heykel var. Bu geliştirilerek ve baret ile birleştirilerek ortak bir çalışma yapılabileceği fikrimizi başkanımıza sunduk.

KTSO olarak, Batı Karadeniz Bölgeleri’nde ki gelişmeleri yerinde görmek, birlik ve beraberlik içerisinde bölgeyi kalkındıracak projelere istişare etmek amacıyla başlattığımız gezi ve ziyaret programımıza Bartın iliyle devam ettik. Bartın ilinde yapılan ziyaretler kapsamında ilk olarak Bartın Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edildi. OSB’nin faaliyetleri ve genel durumu hakkında bilgi alındı. Yeni yatırımları ile bölge ekonomisine ve ihracatına katkı veren firmalar ziyaret edildi. Önceki dönem oda başkanımız Mehmet Mescier Bey’in firması da ziyaret edildi, yeni yatırımlar ve faaliyetler yerinde incelendi. Ayrıca görevi döneminde yapılan hizmetler ve oda hizmet binasına katkılarından dolayı şahsına ve oda organları adına teşekkür plaketi takdim edildi. Ziyaret programına Bartın Liman işletmesi ile devam edildi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edilerek karşılıklı yapılabilecek iş birlikleri ve projeler konusunda istişarelerde bulunuldu. BTSO Meclis Başkanı Sayın Hüseyin Çalıkoğlu’na ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Balık Bey’e ve heyetine bizlere göstermiş oldukları yakın ilgi ve nazik ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyoruz.

KTSO ve Açı Kurs Merkezleri ve Yeni Nesil Vip merkezleri arasında eğitim işbirliği protokolü imzaladık. Oda üyelerimize fiyat avantajı almalarını sağlamak amacıyla bu protokol imzalandı. Üyelerimiz, işbirliği protokolüne www.karabuktso.org.tr adresinde bulunan “Protokoller” bölümünden ulaşabilir.

Karabük Valiliği koordinatörlüğünde, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüzün daveti üzerine, ön görüşme yapmak üzere kurum temsilcilerinin katılımı ile öneri sanayi alanlarının belirlenmesi amacıyla Türkiye Mekansal Strateji Planı toplantısına KTSO olarak katılım sağladık. Türkiye Mekansal Strateji Planı (2053) hazırlanabilmesi için, bölgemizin uzun vadeli sanayi alanları ihtiyacının karşılanması hususunda, öneri sanayi alanlarının belirlenmesi hususunda, KTSO olarak kurulun çalışmasına katkı sağladık.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sekretaryasında düzenlenen 2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katılım sağladık. İşgücü piyasa araştırma sonuçları, kamu kurumları, işverenler, meslek odaları ve birliklerden alınan talepler, ilimizde sektör ve meslekler analiz edilerek çalışmaya katkı sağladık.

Binamızda bulunan toplantı ve seminer salonlarımızı tüm üyelerimizin ve hatta kullanmak isteyen tüm kurumlarımızın kullanımına ücretsiz sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz ay içerisinde aşağıdaki etkinlikleri yaptık.

KTSO ve İl Tarım Orman Müdürlüğümüz iş birliğiyle “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’’ konulu bilgilendirme toplantısı yaptık. Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar hakkında sunum yapıldı. Bizlere desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Sayın Fuat Gürel Bey’e ve İl Tarım Müdürümüz Sayın Çetin Ayvalık Bey’e ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

KTSO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğiyle “Genel Mesleki Eğitim Bilgilendirme Toplantısı” düzenledik. Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Sadri Şensoy Beyefendi’yi ziyaret etmiş, kendisinden Endüstri Meslek Lisemizde “HADDE” bölümü açılacağı sözünü almıştık. Ziyaretimiz esnasında, İş yeri Tabanlı Mesleki Eğitim konuları hakkında yetkilileri görevlendireceğini söylemişti. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat Akbaş Bey’i, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Daire Başkanımız Süleyman Akgül Bey’i ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığımızda Öğretmen Mehmet Bal Bey’i odamız toplantı salonunda sunum yapmaları için ağırladık. Başta sayın bakan yardımcımıza ve daire müdürlerimize desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Benova Consulting Kurucusu Erdinç Mert tarafından “Dönüşüm Yolculuğunu Yönetmek” konulu eğitim KTSO toplantı salonumuzda gerçekleşti. Eğitimde, şirketlerde kurumsallaşma, başarılı olmanın kuralları, yönetim strateji ve hedefler, pazarlama dijitalleşme, ihracatın önemi ve bu konularda şirketin yapması gereken adımlar anlatıldı.

Üzerinde önemle durmaya devam ettiğimiz ve takip ettiğimiz husus LİMAN. Bu konuyu biz KTSO olarak sürekli dile getireceğiz. Batı Karadeniz Bölgemizin ve Orta Anadolu Bölgemizin ticaretten dışa açılımı bir liman sayesinde olacaktır. Bu liman Filyos limanı mı olur, Çatalağzı bölgesinde bir liman mı olur, bu vadi üzerinde yeni bir liman mı olur bilemiyoruz ama bildiğimiz bir konu var, gözbebeğimiz KARDEMİR için, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren haddehanelerimiz için, ihracatımızı geliştirebilmek için, rekabet edebilmek ve istihdam yaratabilmek için Batı Karadeniz olarak bir limana acilen ihtiyacımız var.

Üzerinde önemle durmaya devam ettiğimiz ikinci konumuz, ikinci organize sanayi bölgemiz olan Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (EOSB). Yönetim Kurulu ve müteşebbis heyet toplantılarına katılım sağlamaya devam ediyoruz. Her türlü gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Burası ile ilgili bizim hedefimiz bu bölgede kurulacak olan LOJISTIK MERKEZ.  Bu merkez, sadece EOSB ye veya sadece Karabük’e hizmet etmeyecektir, aynı zamanda bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Sayın valimizin, sayın vekillerimizin ve sayın belediye başkanlarımızın desteğiyle, hep birlikte hareket edersek, LOJİSTİK MERKEZ kurulmasını sağlar, şehrimizin gelişimine ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlarız inanıcını taşımaktayız.

Sözlerime son verirken, bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.