Bu haber :08/12/2022 17:50 Tarihinde Eklendi 3589 Kez Okundu

İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Pazarlama ve İletişim Başkanlığınca başlatılan il bazında markalaşma ve tanıtım çalışmaları kapsamında ilimizde oluşturulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun iki ayda bir gerçekleştirdiği toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

  1. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Fuat Gürel, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile STK Temsilcileri katıldı.

Toplantı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin tarafından yapılan “İlimiz ve Turizm Değerleri” sunumu ile başladı.

Turizm meşakkatli bir iş, ülkemizin en önemli turizm noktalarından olan Safranbolu yıllardır devam eden bir alt yapısı ile bölgemizin de en önemli destinasyonlarından birisi. Değerlendirme yaptığımızda Safranbolu turizminde de bir kuşum ilave alanlar ve faaliyetler devreye sokmamız gerekmektedir. Hala eski gücümüzde değiliz. Tüm değerlerin tanıtılması çok önemli, 2023 yılına çok hazırlıklı girmemiz lazım, mevcut değerlerimizin kullanılması, kullanma, koruma dengesinin kurulması ve ayrıca tanıtılması için çalışmamız gerekiyor.

Safranbolu turizminin üstene bir şeyler koymamız gerekir, Safranbolu da konaklama süresini artırmamız lazım, bunun için çalışmalar yapılması gerekiyor. Keltepe'de bir kayak merkezimiz var, turizmi planlarken Keltepe ile Safranbolu'yu bir arada planlamamız gerekiyor.

 

Hadrianaoupolis antik kenti geldiğimizden bu güne üstüne titreğimiz bir turizm değerimiz                                                   , 2023 yılında Hadrianoupolis Antik Kentini turizme kazandırmak istiyoruz, çok artısı olan bir yer, Karaelmas Ekspresinin güzergâhında olan bir noktada.

2023 yılına çok daha hazırlıklı, çok daha planlı girmemiz lazım, fuarlarda yer almamız lazım, her türlü fuara hazırlıklı bir şekilde gidip orada bölgemizi tanıtmamız lazım. Toplantının hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Toplantı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yetkilileri ve Eskipazar Hadrianaoupolis Antik Kenti Kazı Başkanı Ersin Çelikbaş tarafından yapılan sunumlar ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.