Bu haber :26/10/2022 11:13 Tarihinde Eklendi 829 Kez Okundu

Festival Sona Erdi

Safranbolu kaymakamlığ,ı Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı, Safranbolu Sanayi ve Ticaret Odası, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) ortaklığında gerçekleşen festival yine yılın bu dönemine renk kattı.

Beştepeler Mevkiinde yapılan son gün etkinliği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Şehir Gezisi oldu.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan tarlada gerçekleşti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Orman İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Şehri gezildi. Burada yapılan lavanta ve safran hasadının ardından Orman Okulu ve ormanlarımıza ait resimlerden oluşan sergi gezisini yapılan ikramlar izledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse festivalle ilgili yaptığı değerlendirmede, “3 gün süren festivalin oldukça verimli geçtiğini” söyledi.

Safran Üretimini Mutlaka Arttırmalıyız

Başkan Köse şöyle devam etti, “ 3 gün boyunca gerçekleştirdiğimiz programlarda, panel ve söyleşilerde önceliğimiz safran yetiştiriciliğinin çok daha ileri seviyelere çıkarılması oldu. Bunu mutlaka başarmalıyız. Ben inanıyorum ki yapacak güçteyiz. Bununla birlikte sergiler, yarışma ve diğer etkinliklerimize de katılımın yoğun olması bizleri mutlu etti. Bu vesile ile tüm paydaşlarımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda çok daha geniş kapsamlı festivallerde görüşmek üzere.”