Bu haber :15/08/2022 22:16 Tarihinde Eklendi 717 Kez Okundu

SERA’DAN REKOR HASAT

Yaz dönenimi oldukça verimli geçiren Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim Birimi haftalık olarak gerçekleştirdiği hasatta adeta rekor kırıyor.

Mevsimine göre üretilen çiçeklerin yanı sıra mânia’dan biber’e,  kabak’tan fasulye’ye kadar pek çok sebze yetişirken, ürünler haftalık olarak Belediye Aşevi, Sosyal Tesis ve ihtiyaç sahibi ailelere verilerek değerlendiriliyor.

Uygulama ve Üretim Biriminin hayata geçirilmesinin ardından belediyeye önemli miktarda kar sağlandığını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Deneyimli ve alanında profesyonel bir kadro ile çalışıyoruz. Ekiplerimiz içerisinde bulunduğumuz yaz dönemini oldukça verimli geçirdiler. Haftalık olarak yetişen ürün gurubuna göre hasat yapılmakta” dedi.

Burada yetiştirilen sebzelerin Aşevi, Sosyal Tesis ve ihtiyaç sahibi ailelere paylaştırıldığını kaydeden Başkan Köse, “ Sera’da yalnızca geçtiğimiz hafta 620 Kg domates, 100 Kg’nin üzerinde salatalık, 200Kg’ma yakın fasulye, 300Kg’ma yakın da kabak, sivri ve dolma biber ile patlıcan elde edildiğini söyledi.”

Başkan Elif Köse, Uygulama ve Üretim Biriminin çiçek üretimine de devam ettiğini hatırlatarak, Müdürlüğün bünyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren seranın belediye bütçesine de önemli bir katkıda bulunduğunu belirtti.