Bu haber :02/08/2022 23:09 Tarihinde Eklendi 1586 Kez Okundu

TIR KÖYÜ İÇME SUYU

Güney ve Tır Köyü İçme Suyu İsale Hattında Çalışmalar Sona Geldi.

Vali Fuat Gürel, Yenice Kaymakamı Yasin Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve DSİ 23. Şube Müdürü Yavuz Aydoğan ile birlikte Yenice Şeker Kanyonu ile İncebacaklar Köy yolunda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Yenice ilçemizde selden en çok zarar gören ve şebeke suyu borularının zarar görmesi nedeniyle yeterli miktarda su alamayan Güney Köyü ve Tır Köyümüzde içme suyu isale hattında bitmek üzere olan çalışmaları inceleyen Vali Fuat Gürel, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Abdullah Hüsam ile ekiplerden bilgiler aldı.

Çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Abdullah Hüsam en geç iki gün içinde Güney Köyü ile Tır Köyüne şebeke suyu vereceklerini ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Özveri ile çalışan tüm ekiplere teşekkür eden Vali Gürel, "İçme suyu isale hattı köylerimize 17 km mesafede bulunan Fındıkaltı mevkiinden geliyor. Sel nedeniyle hatta bulunan borularda kopmalar meydana geldi, arazi şartları ve heyelanlar nedeniyle ekiplerimiz zor şartlar altında çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Çalışmalar biraz zaman aldı ama çok şükür son aşamaya geldik ve en geç 2 gün içinde Güney Köyümüzün ve Tır Köyümüzün su hattını bağlamış olacağız. Bu süreçte ekiplerimize destek olan Güney Köyü Muhtarımız Ergün Çenesiz ve Tır Köyü Muhtarımız İlhan Özgün, ihtiyar heyetlerine ve köy sakinlerimize teşekkür ederim."dedi.