Bu haber :02/08/2022 23:09 Tarihinde Eklendi 618 Kez Okundu

TERCİH HIDIRLIK TEPESİ

Turistin Tercihi Hıdırlık Seyir Tepesi Oluyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin göreve başlamasıyla yenilenerek eskisinden daha temiz ve estetik bir görünüme kavuşan Hıdırlık Seyir Tepesi, bu yaz da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor.

İşletme Müdürlüğünün profesyonel kadrosuyla hizmet veren kafeteryası ve Tarihi Çarşı’yı tam tepeden gören muhteşem manzarası ile Safranbolu’nun önemli noktalarından biri olan Hıdırlık, son üç ayda önemli sayıda misafiri konuk etti.

3 Ayda 63 Binin Üzerinde Ziyaretçi

Hıdırlık Seyir Tepesi’nin, turizmin canlandığı son üç ayda 63 binin üzerinde ziyaretçi alarak önemli bir rakama ulaştığını kaydeden Başkan Köse, “Tesisimiz; Mayıs ayında 19.516, Haziran ayında 15.978, Temmuz’da ise 27.769 kişiyi konuk etti. Bizleri en çok mutlu eden ise, ziyaretçilerimizin buradan mutlu ayrılmaları oldu.” diye konuştu.

Safranbolu’nun bir turizm kenti olduğunun altını çizen Başkan Köse, “Oldukça atıl bir vaziyette olan seyir tepemizi, tamamen Belediyemizin personeli ve imkânları ile yeniden Safranbolu turizmine kazandırdık. Buranın, yerli ve yabancı misafirlerimizin çok fazla tercih ettiği bir mekân haline gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Dijital Rehber Sistemindeki Rotalar

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Tarihi Çarşı turu yapan turistlerin yeni rotalar keşfedebileceğini de hatırlatarak, “Hazırladığımız dijital rehber sistemi ile Safranbolu’yu ziyaret eden misafirlerimiz tek başına, kimseye danışmadan, Tarihi Çarşı bölgesini bilmeseler bile istedikleri doğrultuda doğa yürüyüşü, kültür gezisi ya da foto safari etkinliklerini gerçekleştirebilecekler. Bunun için bilboardlarımızda yer alan rota afişinin kare kodunu telefonlarına okutmaları yeterli olacak.” dedi.