Bu haber :19/07/2022 23:12 Tarihinde Eklendi 12291 Kez Okundu

GELECEĞİN MUCİTLERİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Bilim ve Sanat Merkezi Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile akademik başarısı yüksek, yetenekli çocuklarımız yaz tatillerini dolu dolu geçiriyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile birlikte 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik olarak açılan BİLSEM DYK Yaz Kursunu ziyaret eden Vali Fuat Gürel, çocuklarımızın okullarında aldıkları eğitimlerin desteklendiği, çocuklarımızın hayal kurmalarına ve farklı bakış açısı kazanmalarına katkı sağlayan BİLSEM sınıflarını ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenleriyle bir süre sohbet etti.

DYK Yaz Kursuna; 1.Kademe (İlkokul) : 160 öğrenci, 2.Kademe (Ortaokul) : 80 öğrenci, 3.Kademe (Lise) : 11 öğrenci olmak üzere toplamda 251 öğrencimiz başvuru yapmış olup, yaz kursları hafta içi pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri 09.00-15.50 saatleri arasında 8 saat olarak yapılmaktadır. BİLSEM Yaz Okulu Kurslarında sınıf kontenjanları 12 öğrenciden oluşmakta olup, yaz kurslarına yerleşmeyen öğrencimiz kalmamıştır. En çok tercih edilen kurslar robotik kodlama, robotik tasarım, akıl oyunları ve İngilizce olmuştur.