Bu haber :29/06/2022 20:41 Tarihinde Eklendi 1552 Kez Okundu

YILMAZ, İŞÇİ SEÇİM MELZEMESİ YAPILAMAZ

ŞEREFLİ VE ONURLU KARDEMİR İŞÇİSİNİN EMEĞİ VE ALINTERİ SEÇİM MALZEMESİ YAPILAMAYACAK KADAR KUTSALDIR

  VE 

YUNUS DEĞİRMENCİ VE ALPARSLAN BAYRAKTAR A SORUYORUZ  ?

 1- Göreve geldiğiniz süre içinde 5 milyar tl kar açıklayan, uzun yıllar sonra hissedarlarına 1 milyar tl kar payı dağıtan Kardemir yönetimi olarak, sizlerle ve yetkililerle defalarca görüşmemize ve bu işi tüm iyi niyetimizle masada çözebilmek adına 6 ay boyunca beklememize rağmen, Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi olarak eylemlerimiz başlayana kadar 180 gündür hertürlü fedakarlığı yaparak 1600 derece ateşin karşısında çalışan kardemir işçisinin kademelerini neden vermediniz?

2- Kardemir işçisinin kademelerini sendika genel merkezi seçimlerinde kullanmak üzere seçim malzemesi yapmak içinmi beklediniz?

 3- 23 aralık 2019 tarihinden itibaren ( şube genel kurulu dışında) Kardemir’e ve İş kazalarında vefat eden arkadaşlarımızın cenazeleri dahil olmak üzere Karabük e gelmeyen Yunus Değirmenci ve Ayda 1 kez Kardemir Yönetim Kurulu Toplantısı Dışında Karabük e gelmeyen Alparslan Bayraktar Kardemirin hangi ünitesini ve Kardemir işçisinin hangi şartlarda çalıştığını biliyorlarda hangi kademe şeması üzerinde mutabık kalıyorlar?

 Biz Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı olarak Kardemir işçisinin 8. kademedeki arkadaşlarımızın tamamının 10. kademe ve üzerindeki kademelere yerleştirilinceye ve 16 lık kademe sistemi Fabrikanın her ünitesinde hayata geçirilinceye kadar mücadelemize ve eylemlerimize devam edeceğiz.

 

ŞEREFLİ VE ONURLU KARDEMİR İŞÇİSİNİN EMEĞİ VE ALINTERİ SEÇİM MALZEMESİ YAPILAMAYACAK KADAR KUTSALDIR

 

 

Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı