Bu haber :24/06/2022 18:16 Tarihinde Eklendi 3244 Kez Okundu

Kızıltan ULUKAVAK

Sayın AYTEKİN (Kuş) AYTEKİN’in Ardından….

Kızıltan ULUKAVAK

Uzun süredir devam eden rahatsızlığının sonrasında, çok değerli bir Safranbolu hemşehrisi, Sayın Aytekin AYTEKİN’i, 23 Haziran 2022 günü kaybetmiş olmak, Safranbolu’da büyük bir hüzün kaynağı olmuş bulunuyor.

Sayın AYTEKİN adı, Safranbolu ile bütünleşmiş ve özdeşleşmiş bir konumdadır; Safranbolu’ya ilişkin yaptığı çalışmalar, araştırmalar ve yazdığı kitaplar çok büyük öneme sahiptir. Bu arada Karabük BRTV’te uzun yıllar, her hafta Çarşamba akşamı yer alan “Safranbolu’da Zaman, Mekan ve İnsan” adlı televizyon programları gelecek kuşaklar için birer sözlü tarih kaynağı olacak değer taşımaktadır. Çok önemli bir Safranbolu arşivi niteliğindedir.

Sayın AYTEKİN’in yaşamının son elli yılını Safranbolu’yu tanımak ve tanıtmakla geçirdiği duraksamaksızın söylenebilir. Onun için en büyük zevk Safranbolu’yu anlatmak, Safranbolu’nun diğer tarihsel kentlerden olan farklılıklarını sıralamaktı. Safranbolu’yu Sayın AYTEKİN’den dinlemek, dinleyenler için de büyük bir zevkti. Safranbolu hakkında her türlü bilgi kendisinden alınabilirdi, orta ve yüksek öğrenim öğrencilerinden, akademik alanda araştırmalar yapan öğretim üyelerine kadar herkesin Safranbolu hakkında başvuru kaynağı ya da canlı ve ayaklı kütüphanesi görevini üstlenmiş bulunuyordu. Bu görevi de bıkmadan usanmadan başarıyla yürütürdü.

Bu nitelikleriyle Sayın Aytekin AYTEKİN herkesin yardımına koşmuştur. Üstlendiği görevleri en güzel biçimde gerçekleştirmeye büyük bir özen göstermiş; ne yazık ki sadece yaşamına ve sağlığına ise gereken özeni gösterememiştir.

Kendine özgü kişilik özellikleri ve yaşam biçimiyle Sayın AYTEKİN, Safranboluluların hafızalarında ve hatıralarında yaşatılmaya devam edecektir; şairin sözcükleriyle bu dünyada “hoş bir seda bırakarak”, ebedi aleme intikal etmektedir.

Tüm ailesi bireyleri ve tanıyanları en derin, en içten taziyeye layıktır.

Allah rahmet eylesin. Ruhu şad; mekanı cennet olsun. 24.06.2022