Bu haber :28/04/2022 16:33 Tarihinde Eklendi 14208 Kez Okundu

Çikolata Ve Şekerin Tahtını Lokum Aldı

Bayram Öncesi Çikolata Ve Şekerin Tahtını Lokum Aldı
 Safranbolu lokum üreticilerinin yüzü gülmeye başladı
 Lokum üreticileri yurt içinde gelen taleplere yetişmeye çalışıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı'nda ağızlar Safranbolu lokumuyla tatlanacak.
Bayrama sayılı günler kala 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan, Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan ilçede, Ramazan Bayramı dolayısıyla yurtiçi ve yurt dışından artan yoğun talep üzerine lokum üreticileri hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

Sabiha Gökçen ve Antalya havalimanlarına da lokumlarımızı gönderdik. Turizmin o kolunda da yoğunluk olacağı düşünüyoruz. Dövizdeki artış özellikle Avrupa müşterisinin Antalya ve çevresini düşündüğünden ona göre de hazırlık yapıyoruz. Yaz ayların da tam kapasite çalışacağız. Ramazan ayında şuan 50 ton lokum üretimi yaptık. Bu Kurban’a biraz daha yükselir.” dedi.

“Her Keseye Göre Lokum Üretimi Var”
Her keseye göre lokum üretimi olduğunun altını çizen Erdinç Sezer, “Klasik fındıklı lokum harici çifte kavrulmuş ve safranlı lokumları ön plana çıkarıyorduk fakat gelişen şartlarla farklı lokum çeşitleri tezgahlarımızı kaplıyor. Ürün çeşitliliğini arttırdık ve her keseye uygun lokum üretimi devam ediyor. Antep fıstıklı ürünlerimizde yüzde 25 çerez kullanıyoruz. Ürünlerin hammaddelerine gelen zamları biz tam olarak yansıtamıyoruz. Temel gıda maddesi üretmiyoruz, lüks tüketim malzemesi ama kültürümüzde lokum tüketimi var. Bizim insanımız mutlaka evinde lokum bulunduruyor veya ziyarete gittiği yere mutlaka lokum getiriyor. Bizim insanımızın kültürü bedeli ne olursa olsun, o kültürü yaşatacak kapasitedir. Onun için bu yıl fiyatlar 50 ila 150 TL arasında değişiyor ve her keseye göre lokum üretimi var” diye konuştu.