Bu haber :07/12/2021 20:39 Tarihinde Eklendi 1225 Kez Okundu

Hijyende Mükemmellik

Safranbolu Belediyesi "Hijyende Mükemmellik" Protokolü İmzaladı

Safranbolu Belediyesi ile Eczacıbaşı Profesyonel arasında, ev dışı noktaların hijyen standartlarını artırmayı amaçlayan "Hijyende Mükemmellik" protokolü imzalandı.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde yapılan imza törenine Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri ve Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin ile çok sayıda basın mensubu katıldı. İmza töreni öncesi konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eczacıbaşı Profesyonel'in 4 yıl önce başlattıkları Hijyende Mükemmellik Sertifikası programını ögrendiklerinde Safranbolu için ne kadar gerekli olduğunu konuştuklarını ancak, pandemiden dolayı protokolü ertelemek durumunda kaldıklarını söyledi.

Başkan Köse, "Pandemi bu programı biraz uzattı. Şimdiye kadar programın başlamış olmasını umut ediyorduk. Olsun, geç olsun temiz olsun. Safranbolu için gerekli bir program diye düşünüyorum. Safranbolu'nun Tarihi Çarşı bölgesinde özellikle hem restoranlarda hem de konaklamada hijyen konusunda sorunlar yaşıyoruz. Bir de tek sıkıntı hijyenle alakalı değil, birçok sıkıntımız var. Bunlara ayrı ayrı çözümler bulmak için çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Köse konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim her zaman dile getirdiğim bir 'Mor Bayrak Sertifikamız' da var. Bu hijyende mükemmellik sertifikası programı da birinci ayağı. Hijyen sertifikasını alan işletmeler bizim için öncelikli olacak. Turizmde tercih edilen yerler anlamında çok büyük bir avantaj. Eczacıbaşı Profesyonel, bize bununla ilgili eğitimler verecek. Sonrasında Mor Bayrak Sertifikası alma kriterlerinin diğer adımlarını uygulamaya başlayacağız. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri ve Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin ise, "Safranbolu'da ev dışı tüketim sektörünün bugün imzalayacağımız protokol ile birlikte yeni bir döneme 'Merhaba.' diyeceğini düşünüyorum. Eşsiz bir tarih sunan Safranbolu’daki konak ve restoranlar başta olmak üzere, Belediye kapsamındaki tüm noktaların 'Hijyende Mükemmellik' programının bir parçası olmasını diliyorum.

Eczacıbaşı Profesyonel; dünyaya ve değişime açık, girişimcilik ruhuna sahip uzman markaları ve yüksek hizmet kalitesi ile ev dış tüketim pazarının lider markaları arasında yer alıyor.

Özellikle, hijyenin her zamankinden çok daha önemli hale geldiği bu dönemde 'Hijyende Mükemmellik' programımız; otel, restoran, çamaşırhane, gıda üretim tesisleri gibi farklı sektörlerdeki işletmelere özel hazırlanan hijyen çözümleri ile standartların yükselmesine katkıda bulunuyor. Artık tüm işletmeler için müşteri güveni ve devamlılığı adına hijyen ilk ve vazgeçilmez gereklilik haline geldi.

Dört adımda kusursuz hijyen sağlanmasını amaçlayan program çerçevesinde işletmeler; denetim, eğitim, takip ve koruma aşamalarına tabi tutuluyor. İşletmeler, oteller ve konaklar 'Hijyende Mükemmellik' hizmetlerinden faydalanmak ve sertifika sahibi olabilmek için Eczacıbaşı Profesyonel ve Safranbolu Belediyesi'ne başvuruda bulunabilir. Programımızın bir parçası olarak Safranbolulu işletmelerin, hizmet kalitelerini yukarıya taşıyacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Safranbolu Belediyesi ile Eczacıbaşı Profesyonel arasında protokol imzalanırken, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse misafirlere Safranbolu evi maketi hediye etti.