Bu haber :12/11/2021 13:46 Tarihinde Eklendi 1158 Kez Okundu

Atatürk Sevgisi Salona Sığmadı

Safranbolu Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83 yılı münasebeti ile düzenlenen defile, birbirinden güzel ve özel anlara sahne oldu. Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde verilen kokteylle başlayan gece, Ankara Olgunlaşma Enstütüsü'nün sergilediği Atatürk Giysi Koleksiyonu Defilesi ile devam etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Karabük İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı J.Kd.Alb. Hasan Başkök, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Emrah Aydın, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, Safranbolu Belediyesi Eski Başkanı Kızıltan Ulukavak, İş İnsanı Şefik Dizdar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Tarihçi Yalçın Kılınç tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından, elde ettiği başarılardan, dünyaya örnek olan askeri ve siyasi kimliğinden örnekler verildi. Daha sonra Ankara Olgunlaşma Enstütüsü tarafından Atatürk Giysi Koleksiyonu Defilesine geçildi.

Defilede görev alan mankenlerin sahneye her çıkışlarında salonu dolduranlar tarafından alkışlanması gözlerden kaçmazken defile sonunda çalan marşa protokol üyeleri ve defileyi izleyenler eşlik etti.

Program sonunda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Ankara Olgunlaşma Enstütüsü idarecileri ve görev alan mankenler ile salonu hınca hınç dolduran vatandaşlara teşekkür ederek çiçek takdim etti.