Bu haber :12/11/2021 13:34 Tarihinde Eklendi 3070 Kez Okundu

Fidanlar Toprakla Buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü'nde tarihi kent Safranbolu’da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda fidanlar toprakla buluştu. Beştepeler Mevkii'nde Orman İşletme Müdürü Sema Altunay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Emrah Aydın, kamu kurumlarının müdür ve amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Orman İşletme Müdürü Sema Altunay günün anlamını ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından konuşan Kaymakam Mehmet Türköz, "'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' başlığı altında yürütülen güzel bir projede fidanları toprakla buluşturuyoruz. Bu proje orman sahalarımızı genişletmek, ağaçlarımızı artırmak, biyolojik çeşitliliğimizi zenginleştirmek ve çevre farkındalığı oluşturmak açısından önemli bir proje. Orman varlığı açısından biz Karabük olarak çok şanslıyız. Etkinlikte ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından dikilen fidanlara can suyu verildikten sonra yapılan ikramların ardından etkinlik sona erdi.