Bu haber :06/10/2021 14:44 Tarihinde Eklendi 8604 Kez Okundu

İl Özel İdare Personeline “Teşekkür Belgesi”

Vali Fuat Gürel, sel afetinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt, Şenpazar ve Devrekâni ilçelerinde görev alan İl Özel İdaresi personeline “Başarı Belgesi” ve “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

İl Özel İdaresinin Hamzalar Mevkiinde bulunan Ek Hizmet Binasında düzenlenen belge taktim törenine Vali Fuat Gürel’in yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Şube Müdürleri ile İl Özel İdaresi personeli katıldı.

11 Ağustos günü yaşanan sel afetinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun Şenpazar ve Devrekâni ilçelerindeki çalışmaları koordine etmek ve hızlandırmak amacıyla afet bölgesinde görevlendirilen Vali Fuat Gürel ile birlikte hareket ederek yaklaşık üç haftalık özverili çalışmalarla Şenpazar ve Devrekâni ilçelerinin kısa sürede eski günlerine kavuşmasında büyük emek ve gayretleri olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Abdullah Hüsam ve Eğitmen Mustafa Altan’a “Başarı Belgesi” ve Kastamonu Bozkurt, Şenpazar ve Devrekâni ilçelerinde görev alan 40 personele “Teşekkür Belgesi” takdim eden Vali Fuat Gürel, “Bildiğiniz üzere 11 Ağustos günü Kastamonu bölgesinde ülkemizin yaşadığı en büyük sel felaketlerinden biri yaşandı. Bu sel bizim ilimizde de Yenice, Eflani ve Ovacuma bölgemizi de etkiledi. Yapılan görevlendirme ile Kastamonu Şenpazar ve Devrekani ilçelerine arkadaşlarımızı görevlendirdik, orada insan üstü bir çabayla bir hafta kadar süre içerisinde yolları ulaşıma açtık ve içme sularını eski haline dönüştürdük. Ancak Bozkurt’da görevli arkadaşlarımız biraz daha fazla mesai yapmak durumunda kaldılar, arkadaşlarımız görev aldıkları her noktada ilimizi en güzel şekilde temsil ettiler, bu vesile ile kendilerine çok teşekkür ediyorum. 11 Ağustos günü Bartın ilimizin bir kısım bölgesinde, Eflani ve Safranbolu ilçelerimizin bir bölgesinde, Sinop ilimizin Ayancık ve yoğunluk olarak Kastamonu’nun bir çok ilçesinde büyük bir sel afeti yaşandı. Bu afette  insanlarımız hayatlarını kaybettiler, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Sel afetinin hemen akabinde Bartın iline yardıma gidildi daha sonra Ulus ilçesinde yaşanan sorunların çözülmesi için orada kaldılar aynı gün Bozkurt ilçesine 7-8 araçlık bir müdahale ekibini gönderdik. Ülkemizde belki de ilk kez yapılan bir uygulama ile afet bölgesinde her ilçeye bir ilin valisi ile birlikte İl Özel İdaresi ekipleri birlikte bir görevlendirme yapıldı. Bizde ekiplerimizle birlikte Şenpazar ilçesinde görevlendirildik. Şenpazar ilçemize gittiğimizde ilk amacımız vatandaşlarımızın normal hayata dönebilmeleri adına ne gerekiyorsa el birliği ile gayretle destek verdik. Yapılan çalışmalar ile birlikte Şenpazar ilçemiz çok kısa süre içerisinde normale döndü, daha sonra da Devrekani ilçesine geçtik, orası da gerçekleştirilen gayretli çalışmalar ile çok kısa sürede normale döndü. Afet bölgesinde gayet sistematik ve belli bir plan doğrultusunda çalışan siz Özel İdare ekiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımızın özeti, kendi işimiz gibi belki kendi işimizin de ötesine afete maruz kalmış vatandaşlarımızın bir an önce normal hayata dönmeleri adına gece gündüz çalıştınız Allah razı olsun. İnşallah bu tür afetler olmaz bir daha afet yaşamayız, ülkemizin ve ilimizin başına gelmesin ama gelirse de elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyarız bu manada orada gayretli çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

İnşallah bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz, şu an asfalt çalışmalarımız devam ediyor, belirlediğimiz hedeflerimize en kısa sürede ulaşmış olacağız. Şunu da ifade edeyim bölgemizin veya bizim ayarımızdaki bir ilin yapamayacağı kadar alt yapı işlerini sizler yapıyorsunuz. Ekiplerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, ailelelerinizle beraber sağlıklı bir ömür diliyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Abdullah Hüsam ve Eğitmen Mustafa Altan’a “Başarı Belgesi” ve Özel İdare Personeline “Teşekkür Belgesi” Vali Fuat Gürel ve İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen tarafından takdim edildi.