Bu haber :28/06/2021 23:18 Tarihinde Eklendi 803 Kez Okundu

Köse Yılın İlk Lavanta

Başkan Elif Köse Yılın İlk Lavanta Hasadını Açtı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Yazıköyde bulunan Çelikkaya Bağevi bahçesinde yapılan lavanta hasadının açılışını yaptı

Tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın kullanılan, nektarı ve kokulu çiçekleriyle arıcılığa da katkısı olan lavantanın pek çok yönden faydalı bir bitki olduğunu ifade eden Başkan Köse; “Yağı, esansı, sabunu, kolonyası birçok şey yapılıyor. Çok zahmetli bir ürün değil, çok su isteyen bir ürün değil. Dolayısıyla üreticinin refahının artması içinde bir fırsat. Belediyemiz seralarından bu yıl bizlerde 2000 lavantanın dikimini gerçekleştirdik. Her yıl arttırarak devam edeceğiz. Bu bağlamda lavanta üretiminin daha da artmasının gerektiğini düşünüyorum ” dedi.

Başkan Elif Köse, hasadın sonunda tarla sahibi olan Fazıl – Nergiz Çelikkaya, Kemal – Esin Çelikkaya ve Nurcan  - Sacide Çelikkaya’ya böylesi bir çalışmayı gerçekleştirdikleri  ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.

Aile adına konuşan Fazıl Çelikkaya ise, “Belediye Başkanım Sayın Elif Köse’yi burada misafir etmekten büyük mutluluk duyduk, yakın ilgisinden dolayı bizlerde kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.