Bu haber :18/10/2021 15:13 Tarihinde Eklendi 4222 Kez Okundu

“Kardemir Çeliği, Kuzey Afrika Yolcusu”

“Karabük’ten Afrika’ya”“Kardemir İhracat Ağını Genişletiyor”

Son yıllarda yaptığı ihracat atakları ile ön plana çıkan şirketimiz, demir ve çelik ürünlerinin yurtdışı satışlarını sürdürüyor. 2020 yılında Güney Amerika pazarına tarihindeki ilk kangal ihracatını, geçtiğimiz günlerde ise Afganistan’a ilk ray ihracatını gerçekleştiren şirketimiz, son olarak da ihracat ağını daha da genişleterek kangal ürünü ile Kuzey Afrika pazarına giriş yaptı.

Her geçen gün artan ihracat ağı ile ilgili çalışmalarını sürdüren şirketimiz, Tunus’a kangal satış ve sevkiyatını başlattı. Katma değeri yüksek ürün üretimine yoğunlaşan fabrikamız, dış pazar çalışmalarında ise; ihracat ağını her geçen gün daha genişleterek, Pazar payını daha geniş alanlara yaymanın gayreti içerisindedir. Tarihimizde ilk kez deniz yolu ile gemi güvertesinde teslim ve dökme yük olarak gerçekleşen kangal ihracatımız, bundan sonra yapacağımız yurtdışı satışlarımız içinde önemli bir yere sahiptir.

Zonguldak Limanı’ndan başlamış olan Tunus sevkiyatının, ülkemize döviz girdisi sağlaması ve milli gelirimize olan katkısından dolayı ülkemiz çelik sanayisi ve ekonomisi açısından önemli bir yere sahiptir.