Bu haber :04/06/2021 22:29 Tarihinde Eklendi 1041 Kez Okundu

Karabük, 3 İlden Birisi Oldu.

Vali Fuat Gürel, 2021 Yılı Mayıs ayında ihracatta rekor rakamlara ulaşan Karabüklü sanayicileri ve iş insanlarını tebrik etti.

Vali Gürel Kardemir AŞ, Çağ Çelik , Mescier , Boskay Metal , Aygünsan , Emas, Çelsantaş  ve Işık Çelik ve  Tüm Sanayicilerimize teşekkür ediyorum

Yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle bütün insanlık için zor geçtiğini ve pandemi şartlarının küresel ekonomileri derinden etkilediğini ifade eden Vali Gürel, Karabüklü sanayicilerimiz ve iş insanlarımız bu zor döneme rağmen ihracatta büyük bir başarıya imza atarak Cumhuriyet Kenti Karabük’ün kuruluşundan bugüne kadar geçen zaman içerisindeki en yüksek aylık ihracatı gerçekleştirerek 50,4 Milyon $ ile tarihi rekoru kırmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Önümüzdeki yılların Karabük için başarı hikâyeleriyle geçeceğine olan inancının tam olduğunu ifade eden Vali Gürel, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yayınladığı ihracat rakamlarına göre 50,4 Milyon $ ile tarihinin en yüksek aylık ihracatı gerçekleştiren Karabük ikinci sırada yer alarak ihracatla tarihi bir rekor imza atmış olmasının gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu gururu yaşatan Kardemir AŞ, Işık Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ, Çağ Çelik AŞ, Mescier Demir Çelik AŞ, Boskay Metal AŞ, Aygünsan Demir Çelik AŞ, Emas Demir Çelik AŞ, Kibar Dış Ticaret AŞ, Çelsantaş AŞ ve tüm sanayicilerimize, üreticilerimize ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. 2021 yılının yeni ihracat rekorlarına koştuğumuz bereketli bir yıl olmasını diliyorum.” diye konuştu.