Bu haber :25/05/2021 20:54 Tarihinde Eklendi 3447 Kez Okundu

ONLAR ARTIK EVLERİNDE

ONLAR ARTIK EVLERİNDE YALNIZ DEĞİL

Karabük Belediyesi, Yaşlı Bakım Merkezi’nden sonra Yaşlı Dinlenme Merkezi’ni de hizmete aldı. Pandemi koşullarında yapılan açılışta, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker ve Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin eşi Emine Vergili yaşlılarla bir araya geldi.

Hizmete giren Yaşlı Dinlenme Merkezi projesi kapsamında; evlerinden çıkamayan ve yalnız yaşayan yaşlılar, Karabük Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ekipleri tarafından evlerinden alınıyor ve kendilerine 5000 Evler Cumhuriyet Sosyal Yaşam Merkezi’nin altında hizmete giren Yaşlı Dinlenme Merkezi’nde sosyal bir ortamda vakit geçirme imkânı sunuluyor. Merkezde ayrıca gönüllü doktorlar ve belediye personeli tarafından yaşlıların muayeneleri ve rutin kontrolleri de gerçekleştiriliyor.

Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’nin talimatları doğrultusunda kurduğumuz Yaşlı Bakım Merkezine ilave olarak Yaşlı Dinlenme Evimizi de hizmete açtık. Buradaki amacımız; yaşlılarımızı evlerine kapanmaktan kurtarıp, sosyal bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak. Personelimizin dışında gönüllü doktorlarımızda buraya gelecek ve kendilerine yardımcı olacaklar. Tek amacımız onları mutlu etmek” şeklinde konuştu.