Bu haber :25/05/2020 10:55 Tarihinde Eklendi 1100 Kez Okundu

Asırlık Annelere

İçişleri Bakanlığı ve Hz. Hatice Vakfı “Anneler Gününde” 100 ve üstü yaşlardaki anneleri unutmayarak ortaklaşa bir projeyi hayat geçirdi.

Bu kapsamda Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek ve Kaymakamlarımız ilimizde yaşayan 100 yaş ve üstü 13 asırlık çınarlarımızı evlerinde ziyaret ettiler. Vali Gürel  Asırlık Çınarlarımızın Anneler Günü"nü kutlayarak Sakarya’da oluşturulan ormanda kendisi adına dikilen fidanın sertifikasını da Zöhre Teyzeye  takdim etti.

Ziyarette Fevzi Çakmak Mahallesinde yaşayan  1914 doğumlu 106 yaşındaki Zöhre Aksöz’ün Anneler Günü'nü kutlayan Vali Gürel, Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın selamlarını getirdiklerini, 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üzeri anneler için Sakarya'da "Cennet Anneleri" isminde hatıra ormanı oluşturulduğunu ve kendileri adına da fidan dikildiğini belirtti.

Vali Gürel ayrıca "Bu ülkenin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz başta olmak üzere; bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum."diye konuştu.

Zöhre Aksöz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, en kısa sürede bu salgın da bitsin inşallah." dedi.

Vakıf ve Bakanlığın katkılarıyla 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da "Cennet Anneleri" ismiyle bir hatıra ormanı oluşturdu.

Sertifikalarda, "Dünyamız bugün büyük bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Siz değerli annelerimiz belki de ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz kalabalık ziyaretlerden uzaksınız. Bilmenizi isteriz ki bir asırlık tecrübeniz ve bilgeliğinizin ışığında bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bu belge, devletimizin siz annelerimize minnetinin karşılığı olarak Sakarya ilinde 'Cennet Anneleri' ormanında adınıza dikilen ağacın hatırasıdır. Ellerinizden sevgi ve muhabbetle öpüyorum." ifadeleri yer aldı.