Bu haber :06/05/2021 14:01 Tarihinde Eklendi 1693 Kez Okundu

KBÜ’nün Acı Kaybı…

Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü, 26. dönem Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat taziye mesajı yayımladı. Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadeleri kullandı.

“Karabük Üniversitesinin kuruluşunda ve bugünlere ulaşmasında, sanayi kenti Karabük’te üniversite eğitiminin kurumsal bir yapı içinde başlamasında öncü rol üstlenen hepimizin üzerinde emeği olan Prof. Dr. Burhanettin Uysal Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Karabük Üniversitesi ailesinin büyük değeri olan hocamızın, eserleri ve emekleri asla unutulmayacaktır. Karabük Üniversitesi ailesi olarak değerli hocamıza Allah’tan rahmet ailesine yakınlarına sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Prof. Dr. Burhanettin Uysal – Özgeçmiş

20 Haziran 1967’de Konya Ereğli’de doğdu. Baba adı Fahrettin, anne adı Şerife’dir. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden ve Polis Akademisi’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nde yüksek lisansını ve doktorasını bitirdi.  2006’da Profesör oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı ve Komiserlik görevi yaptı. Bülent Ecevit Üniversitesi Safranbolu MYO Müdürlüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 2008-2015 arasında Karabük Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüttü. 2013-2015 arasında YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

2013’de Avrupa İş Konseyi Socrates Komitesi ve Dünya İş Konfederasyon tarafından “Yılın En İyi Rektörü” seçilen Sayın Uysal’a Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi, Romanya Andrei Saguna Kostence Üniversitesi ve Malezya Perlis Üniversitesi Fahri Doktora unvanı verdi.

  1. Dönemde Karabük Milletvekili seçildi. Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu Başkan Vekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, AKPM Üyesi ve Asya Parlamenter Asamblesi oldu.

İyi derece İngilizce bilen Prof. Dr. Burhanettin Uysal, evli ve üç çocuk babasıydı.

Merhumun cenazesi ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Konya Ereğli’de defnedilecektir.