Bu haber :03/05/2021 21:30 Tarihinde Eklendi 1595 Kez Okundu

HOCA’YA HÜZÜNLÜ VEDA

Karabük Üniversitesi kurucu rektörü ve 26, dönem karabük Milletvekili Prof.Dr. BURHANETTİN UYSAL çağın lanet hastalığı Corona Virüse yenik düşerek, tedavi gördüğü Ankara Şehir hastanesinde yapılan tüm müdahelelere ragmen dün sabaha karşı hayatını kaybetti..

Karabük Üniversitesinin kuruluş aşamasında ve bugünlere taşınmasında önemli katkıları olan UYSAL, Nisan ayı başında rahatsızlanmış ve yapılan testinin pozitif çıkması üzerine evinde karantinaya alınmıştı. Ancak durumunun giderek kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Uzun sure yoğun bakımda kalan Burhanettin Hoca tüm çabalara ragmen hayata tutunamadı.

Merhum UYSAL. Karabük’te Üniversitenin kurulması ve büyümesi için, kurduğu ekibiyle birlikte çok kısa bir sürede İl’imizi öğrenci şehri haline getirdi ve Üniversitenin fiziki yapısının yeterli hale gelmesi için Kardemir başta olmak üzere birçok işadamı ve Demokratik kitle örgütleriyle kurduğu sıcak diyaloglar sayesinde öğrenci sayısının 50 binleri aşmasının alt yapısını hazırladı ve bunu gerçekleştirdi..

            Karabüke gerek Akademisyen ve gerekse Milletvekili olarak önemli hizmetleri olan Prof.Dr. Burhanettin Uysal hocaya Allahtan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve Akademik camiya Başsağlığı diliyoruz.

KONYA EREĞLİDE TOPRAĞA VERİLDİ..

Covit virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Karabük Üniversitesi kurucu rektörü ve 26, dönem Karabük M. Vekili Prof.Dr. Burhanettin Uysal doğum yeri olan Konyanın Ereğli ilçesinde çok sayıda öğrencisi, akademisyen arkadaşı, Bilim ve siyaset Camiasından dostları ve hemşehrileri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

   POF DR BURHANETTİN UYSAL’IN AKADEMİK GEÇMİŞİ…

 Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Ağaç işleri-Mobilya öğretmenliği mezunu

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ağaç işleri Ana bilim dalında Yüksek Lisans ve Doktora yaptı

Gazi Üniversitesi Sosyal Enstitüsü İktisat  Ana bilim dalında Yüksek Lisans yaptı

Emniyet Genel müdürlüğünde Komiser Yardımcısı

1990 yıllarda Van Yüzüncü yıl Üniversitesinde Öğretim Görevlisi

1997 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulunda Yrd.Doç.Dr. olarak göreve başladı, Aynı Yüsek okulunda Doç.Dr. ve  Prof.Dr. olarak çalıştı ve aynı zamanda uzun yıllar aynı yüksek okulda Müdür olarak görev yapmıştır.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi nde Rektör yardımcısı görevi yapmıştır.

Karabük Üniversitesi Kuruluş Sürecinde Kurucu Rektör olarak görev yapmıştır   

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Prof.Dr. olarak görev yapmış

2 dönem Karabük Üniversitesi Rektörlük yapmıştır,

1 dönem TBMM Millet Vekilli yapmış

2 dönem Karabük Belediye başkan adayı olmuştur

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Mütev elli heyeti üyesi.

Son iki yıldır da Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümün başkanlığı görevini yürütmekte idi.