Bu haber :02/05/2021 20:34 Tarihinde Eklendi 2536 Kez Okundu

Çelik Işçisinin Alın Teri

Güneş “Çelik Işçisinin Alın Teri Türkiye Sanayisinin Hemen Her Hücresine Sinmiştir”

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Güneş konuşmasında 1 Mayıs’ın mücadeleler sonunda kazanıldığını ve demokrasiye önemli katkı sağladığını söyledi.  Vekil Güneş 1 Mayıs’a uzanan süreçte aklıselimin galip geldiğini, Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini hızlandırmış ve toplumun huzur ortamına katkı sağlandığını ifade etti. Güneş “ Karabük bir işçi kentidir. İşçi şehridir. Karabük’ün varlığı kıymetli işçilerimizle var olmuştur.  Bu şehrin çelik işçilerinin alın teri yalnız Karabük’e değil Türkiye sanayisinin hemen her hücresine sinmiştir.” Dedi.

 Güneş’in açıklamasının tam metni

 “ Dünyamızın ve ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında ve refah seviyesinin artmasında işçilerimizin payı çok büyüktür.

İşçi kardeşlerimiz çalışmanın, üretmenin ve sermayenin rakibi değil; bu sürecin asli unsurudur. 

Emeğini, alın terini ortaya koyan işçi kardeşlerimizi bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir.

1 Mayıslar günümüzde coşku ve dayanışma şeklinde geçmektedir.

Fakat bugünlere gelişimizin arkasında İşçi kardeşlerimizin verdikleri uzun mücadeleler bulunmaktadır.

Mayıs 1977' de yaşanan acı olaylar halen zihinlerde yerini korumaktadır.

1 Mayıs'ı korkunun, tedirginliğin kaynağı haline getirmeye çalışan odaklar bugün amaçlarına ulaşamamışlardır.

Aradan geçen 40 yılda, Türkiye ve dünyada çok şey değişti.

Çalışma hayatında, çatışmacı değil, dayanışmacı anlayış kökleşirken,

Sosyal devlet, sosyal diyalog ve insan merkezli çalışma politikaları hayata geçirilmeye başlandı.

Bu sürecin neticesi olarak 2009 yılında çıkarılan 5892 sayılı yasayla
Ülkemizde 1 Mayıslar “ Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır.

Sonuç itibariyle aklı selim galip gelmiş, Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini hızlandırmış ve toplumumuzun huzur ortamına katkı sağlanmıştır.

Kıymetli arkadaşlar; Türkiye’nin ilk ağır sanayi merkezi olan Karabük; kendisini var eden Demir Çelik fabrikasıyla birlikte doğmuştur.

Karabük Demirçelik Fabrikaları ülkemizin demir çelik sanayinin bizzat kendisini oluşturmuştur. Demirçelik fabrikaları, sadece bu niteliğiyle değil, binlerce çalışanından oluşan çelik işçisiyle ve ülke sathında kurulan tesislerle de memleketimizin ekonomisine damgasını vurmuştur.

Karabük bir işçi kentidir. İşçi şehridir. Karabük’ün varlığı kıymetli işçilerimizle var olmuştur. 

Bu şehrin çelik işçilerinin alın teri yalnız Karabük’e değil Türkiye sanayisinin hemen her hücresine sinmiştir. Üretme kültürünü sürdürülebilir kılan Karabük çelik işçisi yaşadığı tüm zor zamanlara hep birlikte göğüs germiştir.

Demir Çelik Fabrikalarının 1994’de kapanmasına razı olmamış yaşaması için var gücünü ortaya koymuştur.

80 küsur yıldır şehrine ve ülkesine artı değer katmaya devam etmektedir.

Ülkemizdeki her bir insanın refahı bizleri daha aydınlık bir geleceğe taşıyacağı muhakkaktır. 

İş gücüyle ve alın teriyle kalkınma hamlemizde büyük pay sahibi olan işçilerimizin, her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalara öncülük etmeye özen göstereceğine yürekten inanıyorum.

Emeğin dayanışması, sevgi ve barışın yeşerdiği bir gün olarak 1 Mayıslar hafızalarda yer etmelidir. 1 Mayısları dünyaya örnek olacak şekilde kutlamamız, demokrasimize de büyük katkı sağlayacaktır. Bu konuda herkese büyük sorumluluk ve fedakârlıklar düşmektedir.

Meseleye ideolojik yaklaşarak, bugünün anlam ve önemini hiç kimsenin gölgelemesine izin vermemeliyiz. İş gücüyle ve alın teriyle kalkınma hamlemizde büyük pay sahibi olan işçilerimizin, her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalara öncülük etmeye özen göstereceğine yürekten inanıyorum.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Karabük Demir çelik Fabrikalarında çeliğe kanını karıştırarak iş kazasında vefat eden işçi kardeşlerimize ve tüm işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.


Son olarak Emeğin Başkenti Karabüklü fedâkar çelik işçilerimiz olmak üzere tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.” Dedi.