Bu haber :15/04/2021 21:07 Tarihinde Eklendi 2439 Kez Okundu

ŞAHİN TURİZ’MİN ÖNEMİNİ VURGULADI

İl Kültür Ve Turizm Müdürü İbrahim ŞAHİN  Turizm Hhaftası Nedeniyle Basın Açıklaması Yaptı  

Şahin, Yeni yüzyılın en önemli kalkınma başlıklarından biri olan turizm, ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi, insanımızın refah içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için büyük bir öneme sahiptir.

 Bu nedenle Ülkemiz, zengin tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan, barındırdığı sayısız tarihsel ve kültürel zenginliğin yanı sıra, coğrafyası, farklı arayış ve beklentilere yanıt veren iklim koşullarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Eşsiz coğrafyada yer alan güzel ilimiz de, bünyesinde barındırdığı medeniyetlerin izleri olan kültürel değerlerini ve coğrafi konumu itibariyle meydana gelen doğal güzelliklerini cömertçe sergilemektedir.

 Dünya genelinde yaşanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm yeryüzünde olduğu gibi ülkemizde de turizm faaliyetleri geçici olarak durağan duruma geçmiştir. İnanıyorum ki salgının yok olmasıyla beraber ülkemiz ve Karabük turizmde tekrar eski potansiyeline kavuşacaktır.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” münasebetiyle turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, önümüzdeki turizm sezonunun İlimiz ve ülkemiz adına verimli geçmesini temenni ederim.