Bu haber :14/04/2021 11:49 Tarihinde Eklendi 379 Kez Okundu

KBÜ ile 32 Üniversite Protokol

Endonezya ADRI Birliği bünyesinde bulunan 32 Üniversite ile Protokol İmzalandı

Endonezya ADRI Birliği bünyesinde bulunan 32 Üniversite ile, karşılıklı iş birliğine dayalı ortak konferanslar düzenlemek, ortak yayın ve araştırmalar yapmak, öğrenci hareketliliği personel değişimi konularda anlaşmalarda bulunmak üzere protokol imza töreni gerçekleştirildi. Zoom Platformu üzerinden gerçekleştirilen programa Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Endonezya’da bulunan 32 Üniversitenin Rektörleri ile ADRI Başkan ve üyeleri katıldı.

Endonezya’daki üniversiteler de görev yapan uzmanlar ve öğretim görevlileri birliği olan ADRI, Endonezya’daki yüksek öğretim kurumlarını (üniversiteler, kolejler vb.) bir çatı altında toplayan bir meslek örgütü. Temmuz 2016’da uzmanların ve öğretim görevlilerinin kariyerlerini geliştirmek, araştırma ve bilimsel yayınlarını artırmak için kurulmuş bir topluluk. Şu anda Endonezya’daki birçok ilde temsilcileri / yan kuruluşları bulunan ADRI eğitim, araştırma ve toplum hizmetleri alanında iş birliği içinde çalışmalar yürütüyor.

Zoom Platformu üzerinden gerçekleştirilen program iki ülke milli marşlarının okunması ile başladı. Daha sonra, Jakarta ADRI Başkanı Dr. Taufiqullah ve Endonezya ADRI Başkanı Dr. Ahmad Fathoni Rodhli’nin konuşmaları ile devam etti. Karabük Üniversitesi ile Endonezya’da bulunan Üniversitelerin anlaşma sağlamasından dolayı memnuniyetini dile getiren ADRI Başkanları Üniversite Rektörü Polat’a teşekkürlerini sundu.

KBÜ Rektörü Polat ise açılış konuşmasında; “Değerli rektörler ve sayın katılımcılar, Karabük Üniversitesi UNİKA’dan hepinize selamlar. Bizi bu törene davet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Türkiye’nin 2015’ten beri Endonezya ile çok daha yakın ilişkileri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılında Endonezya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkanınız Joko Widodo 2017 yılında ülkemizi ziyaret etti. Endonezya Üniversiteleri ile her türlü iş birliğine hazırız, bu nedenle bugün sizinle yüksek öğrenim alanında ilişkileri geliştirmek için 32 üniversite ile protokol imzaladık. Endonezya Üniversiteleri ile Karabük Üniversitesi arasındaki iş birliğinin ömür boyu süreceğini ve Türkiye ile Endonezya arasında gelecekteki iş birliği için bir standart oluşturacağını umuyorum. Hepinizi Karabük Üniversitesinde ağırlamak dileğiyle, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah’a emanet olun.” ifadelerini kullandı.

KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan’ın Karabük Üniversitesi tanıtımına ilişkin sunum gerçekleştirdiği programda, KBÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni’de “Saygın Uluslararası Dergilerde Makale Yayınlama” konusunda konferans verdi.

Endonezya’da bulunan ve anlaşma yapılan üniversiteler:

1 Universitas Pancasakti Tegal

2 STIE Darul Falah Mojokerto

3 Universitas Duta Bangsa

4 Institut Agama Islam Muhammadiyah Sinjai

5 Universitas Setia Budi

6 Universitas Kadiri

7 AMA Yogyakarta

8 UMAHA Universitas Maarif Hasyim Latif

9 Universitas Peradaban Bumiayu

10 Institut Islam Mambaul Ulum (IIM) Surakarta

11 Universitas Muhammadiyah Kotabumi

12 STMIK Nusantara Surakarta

13 Politeknik Akbara Surakarta

14 Universitas Nasional Karangturi

15 Universitas Sahid Surakarta

16 STIE Semarang

17 STIE Assholeh Pemalang

18 Politeknik Indonusa Surakarta

19 Akademi Pelayaran Nasional Surakarta

20 Universitas Aisyiyah Surakarta

21 UIN Walisongo Semarang

22 Politeknik rukun Abdi Luhur

23 IAIN Purwokerto

24 STIE Wiga Lumajang

25 Universitas Widaya Dharma Klaten

26 Akademi Peternakan Karanganyar

27 Politeknik Sawunggaling Aji

28 UGJ Cirebon

29 ITB AAS Indonesia

30 STIE Totalwin

31 STIE YKP

32 Universitas IVET Semarang