Bu haber :11/04/2021 20:09 Tarihinde Eklendi 528 Kez Okundu

“Demir ve Çelik Sektörüne Bilgi Yatırımı”

“Kardemir’den Demir ve Çelik Kütüphanesi”
“Ulusal Veritabanlı Sektör Kütüphanesi Açılışı”
“Çeliğe Şekil, Bilgiye Kaynak”

84 yıldır ülkemize katma değer yaratan ve Türk demir ve çelik sektörü için bir okul niteliği taşıyan şirketimiz, Eğitim ve Kültür Merkezi bünyesinde kütüphane açılışı gerçekleştirdi. Kuruluşundan bugüne kadar gerek kentimizde gerekse ulusal çaptaki üretim faaliyetlerine her alanda destek veren şirketimiz, sahip olduğu bilgi birikimini nesilden nesle aktarmanın öneminin bilinci ile “Kardemir Kütüphanesi’nin” oluşumunu sağladı.

  1. Kütüphane Haftası’na ve şirketimizin kuruluş yıldönümüne gelmesi sebebiyle gerçekleşen açılışa, Karabük İl Turizm Müdürü, Karabük İl Halk kütüphanesi ve şirket yöneticilerimizin yanı sıra kütüphanemize kitap bağışlayan kişiler de katılım gösterdi.

Açılış konuşmasında şirket Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar, kütüphanemizin açılış sürecine değinirken, Türkiye’nin sanayileşmesine büyük katkıları olan Kardemir’in, kütüphane ile bu katkıyı daha da genişlettiğini vurguladı. Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi ile yapılan protokole de değinen Utkanlar, kütüphane bünyesindeki yayınların ulusal veri tabanına açık olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen kurdele kesiminde, Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar, İl Kültür Turizm Müdürü Sayın İbrahim Şahin ve kütüphaneye en çok bağışta bulunan Sayın Haluk Güldür yer aldı. Tüm bağışçılara ve kütüphane açılışına emek harcayan kişilere plaket takdiminin ardından, kütüphane salonu tanıtımı gerçekleştirildi.

Personelimizin, sektörümüzde yer alan diğer paydaş çalışanlarımızın ve öğrencilerin yararlanabileceği sektöre yönelik kütüphanemizde, şu an için iki bin adete yakın yayın bulunmaktadır. Her geçen gün nitelik ve nicelik olarak arttıracağımız kitap sayımız ile kütüphanemizin, sürdürülebilir bilgi aktarımına katkı sağlamasını temenni ediyoruz.