Bu haber :23/02/2021 12:55 Tarihinde Eklendi 472 Kez Okundu

SAFRANBOLU KAN VERDİ

Karabük Kan Bağışı Merkezi ve Karabük Valiliği iş birliğiyle pandemi döneminde düşen kan bağışı sayılarını arttırmak amacıyla “Karabük'ün Kanında Hayat Var” sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyasına Safranbolu’da büyük katılımla destek verildi.

Kan Bağışı Kampanyasına, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu 125.Jandarma Eğitim Alayı Komutanı J.Kd. Alb. Hasan Başkök, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Sefa Alkış, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Emrah Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve personeli katılım sağladı.

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı’nda bulunan Kızılay Kan Bağışı aracında devam eden kampanyaya, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün davetleriyle, ilçede hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşları, koordine halinde kampanyaya katılım sağladı.

Kan bağışı öncesi açıklamada bulunan Kaymakam Türköz, “Karabük Kan Bağışı Merkezi ve Karabük Valimiz Sayın Fuat Gürel’in tensipleriyle başlatılan kampanyaya Safranbolu olarak destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Covid- 19 aşısı olmamız dolayısıyla uygun olmayacağından dolayı bugün bize kan vermek nasip olmadı. Fakat önümüzde ki hafta 125. Jandarma Eğitim Alayı’nda organize edeceğimiz programda bizde kan bağışımızı yapacağız. Bu güzel projeye destek veren tüm kamu kurum kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, vatandaşlarımızın da kan bağışına desteklerini bekliyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi. Kızılayın kan bağışı faaliyetlerini son derece önemli bulduğunu kaydeden başkan Köse, ‘’ Kan ve kan ürünleri doğrudan doğruya insan hayatı ile ilgili ve kime ne zaman kan ve kan ürünlerinin ihtiyaç olacağı hiç belli değil. Dolayısıyla kendimize, çocuklarımıza, akrabamıza veya bir başka insana yapılabilecek en büyük iyilik kan bağışıdır” dedi.